Adriana Banasova Rôzne

Tento týždeň sa môžete tešiť na skutočne pestrý program. Do Bratislavy zavíta niekoľko speváckych hviezd

Nasledujúci pracovný týždeň prinesie niekoľko zaujímavých podujatí. Bratislava24.sk vám prináša prehľad tých najzaujímavejších, ktoré vás v hlavnom meste čakajú už od pondelka.

Ilustračný obrázok k článku Tento týždeň sa môžete tešiť na skutočne pestrý program. Do Bratislavy zavíta niekoľko speváckych hviezd
Zdroj: TASR

Soaré o kaviarňach

Noblesa a grácia starých časov a súčasný pohľad na rôzne témy bratislavského života budú raz do mesiaca predmetom debát všakovakých zaujímavých ľudí v kaviarni Dobre&Dobré v Starej tržnici. Prvé Soaré v Dobre&Dobré bude patriť kaviarňam. Vzácni hostia sa budú venovať tomu, ako vyzerali kaviarne a kaviarenská kultúra voľakedy a ako je tomu teraz.

Diskutovať budú: Etnológ a autor knihy Bratislavské viechy a kaviarne pán Peter Salner, priamy potomok majiteľa legendárnej Štefánky pán Adalbert Hackenberger, najznámejší kaviarenský aforista pán Tomáš Janovic a najcynickejší kaviarenský povaľač pán Rado Ondřejíček. Večerom vás bude sprevádzať pán František Kovár.

Pondelok / Dobre&Dobré v Starej tržnici / 19:00 / Vstupné: 5 eur

14 strún

Na šiestom koncerte z cyklu Bratislava Goes Classical, ktorý pripravuje bratislavská organizácia cestovného ruchu Bratislava Tourist Board v spolupráci s festivalom Konvergencie, sa predstaví charizmatický holandsko-britský huslista Daniel Rowland.

Daniel Rowland vystúpil v prestížnych sálach ako Carnegie Hall v New Yorku alebo Royal Albert Hall v Londýne, uvedie v Bratislave spolu s talianskym gitaristom Albertom Messircom program z diel romantických virtuózovPaga­niniho, Giulianiho, ale aj temperamentné a exoticky znejúce skladby Španiela Manuela de Fallua tangom ovplyvnenú hudbu Astora Piazzollu. Hosťom koncertu bude slovenský violončelista Jozef Lupták.

Pondelok / Bratislavský hrad / 19:00 / Vstupné: V predpredaji 15 eur, na mieste 20 eur, študenti a dôchodcovia 10 eur

Filmový Múdry Pondelok

Múdry pondelok je vedomostný kvíz, ktorý uvádza Ludwig Bagin. K filmom sa pre tentokrát pridali aj otázky zo sveta televíznej tvorby a možno príde aj special guest.

Súťaží sa v tímoch a ako výhru môžete utŕžiť fľašu ginu, lístky na koncerty a parties alebo drinky podľa vášho výberu.

Pondelok / Nu Spirit Club / 19:00

Koncert Bonnie Tyler

Megahviezda Bonnie Tyler zaspieva v Bratislave najznámejšie hity. Na koncerte nebudú chýbať skladby ako Total Eclipse Of The Heart alebo Islands.

Utorok / Aegon Aréna NTC / 19:00 / Vstupné: 35 až 55 eur

TLISkusia – Aliancia Stará Tržnica a Urban market + Genius Locci + Prezident Lourajder

V poradí tretie vysielanie TLISkusie – pravidelnej diskusie s aktérmi pôsobiacimi vo verejnom a kultúrnom priestore Bratislavy.

Pozvanie do tretej Tliskusie prijali dve slečny: Denisa Chylová za Alianciu Stará Tržnica, ktorá nám porozpráva, ako to so Starou Tržnicou bolo, čomu vďačíme za to, že je opäť prístupná verejnosti a ďalšie zaujímavosti. Nikola Luzárová bude hovoriť o projekte Urban market. Najbližší bude už koncom mája a tento krát chystá tiež niečo špeciálne.

Po diskusii sa môžete tešiť na akustický koncert kapely Genius Locci, ktorý prídu odohrať tri okúzľujúce slečny. Na záver nás svojou tvorbou potešia aj dvaja páni: Prezident Lourajder, ktorému robí beaty Emil Taška. Prezidentovi prednedávnom vyšiel nový album Úrad, ak ste ho ešte nepočuli, máte o dôvod viac prísť si vypočuť ukážku na živo.

Utorok / Pred Starou tržnicou / 17:00

Bratislavské bublifukovanie 2015 (2. pokus)

Neformálna prechádzka mestom spojená s fúkaním bublín. Bublinkový pochod, bublifuking, bubble blowing, … rôzne názvy, idea rovnaká – spolu s jarným počasím vyjsť do ulíc a fúkať bublinky.

Streda / Hviezdoslavovo námestie / 16:30

Koncert Gregory Porter

Na jar sa v rámci koncertného cyklu City Sounds prvýkrát na Slovensku predstaví jazzový spevák, herec a skladateľ Gregory Porter – aktuálny držiteľ ocenenia Grammy za najlepší jazzový vokálny album 2014.

Jazzový večer „City Sounds“ s hlavnou hviezdou Gregory Porterom obohatí svojim vystúpením aj rakúska speváčka Susana Sawoff!

Ďalší z radu „Výnimočných koncertov v Starej tržnici“, sa tak nenápadne mení na multižánrový minifestival. Organizátori plánujú postupne doplniť do koncertného line-up-u ešte ďalších umelcov – nechajme sa prekvapiť.

Streda / Stará tržnica / 19:00 / Vstupné: Balkón 40 eur, plocha na státie 25 eur

Bratislavská burza kníh

Deviaty ročník obľúbenej charitatívnej Bratislavskej burzy kníh na Klariskej 16. Burza prebieha od 23. do 29. apríla 2014. Nájdite si tú Vašu knižku. Určite neodídete naprázdno.

Otváracie hodiny počas burzy: pracovné dni: 8:00 – 19:00 hod., víkend: 10:00 – 18:00 hod.

Mestská knižnica v Bratislave – Úsek odbornej literatúry

Tomáš Klus – Turné 2015

Český hudobný fenomén posledných rokov Tomáš Klus sa na jar 2015 opäť predstaví slovenskému publiku v bratislavskej športovej hale Pasienky. So svojou Cílovou skupinou vystúpia v Bratislave na jedinom jarnom koncerte.

Priaznivci týchto pohoďákov sa majú na čo tešiť. Tomáš so svojou skupinou prinesú vynovený koncert o niekoľko skladieb a teda aj o približne 30 minút dlhšie vystúpenie v porovnaní s predchádzajúcim koncertmi, ktoré boli vypredané rýchlosťou blesku.

Štvrtok / Hant Aréna / 19:00 / Vstupné: 18 eur

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM