Tomáš Stupavský Rôzne

Tento rok „fičí“ levanduľová, gaštanová, cheesecake zmrzlina, ale aj overená klasika

„Zmrzlinová sezóna" je už v plnom prúde. Však čo môže byť lepšie, ako sa v týchto letných dňoch osviežiť niečim chladeným a navyše aj sladkým? Tento rok obchodníci pre svojich zákazníkov pripravili niekoľko noviniek, ale držia sa aj overených zmrzlinových príchutí.

Ilustračný obrázok k článku Tento rok „fičí“ levanduľová, gaštanová, cheesecake zmrzlina, ale aj overená klasika
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Príjemné počasie, pokojná prechádzka, bezstarostné vysedávanie v cukrárni, kaviarni alebo na lavičke a k tomu všetkému osvieženie zmrzlinou. Hociktorou z týchto možností by asi málokto pohrdol.

Zdá sa, že k nám konečne dorazilo leto, čo sa prejavilo aj na vysokých teplotách. Ľudia sa častokrát skrývajú v tieni, ochladzujú studenými nápojmi alebo zmrzlinou.

Aj u nás v Bratislave už je badať dlhé rady pred stánkami, ktoré ponúkajú túto ľadovú pochúťkou. Preskúmali sme centrum hlavného mesta a popýtali sa predajcov, aké nové zmrzliny si môžete vychutnať tento tok.

Ak pozriete do výkladov, niektorých pultov, určite vás zaujmú zmrzliny s príchuťou levandule, maku, gaštanu, keksíku, marakuji alebo cheesecaku. Tieto druhy sa dajú označiť za „novinky". Kedysi „exotické zmrzliny ako pistáciová, limetková, karamelová, nugátová, mangová, tiramisu, melónová už dnes nie sú ničím neobvyklým.

Zmrzliny s príchuťami

Okrem toho, niektorí predajcovia sa neboja ani experimentovať, preto vám môžu ponúknuť rôzne kombinácie. Napríklad môžete skúsiť mix: vanilková zmrzlina s príchuťou bazalky alebo višňová so štipkou čili. „Vymyslieť sa dá hocijaká príchuť, len sa netreba báť trochu experimentovať," prezradilo nám dievča za pultom.

Ďalej veľa noviniek je aj vo výrobe zmrzliny a takmer každý obchodník sa chváli tým, že ponúka zmrzlinu „vlastnej výroby". Preto môžete nájsť napríklad bezlepkovú zmrzlinu alebo bez éčok. A samozrejme nedá sa prehliadnuť zmrzlina s podnázvom talianska alebo jadranská zmrzlina.

Predajcovia nám ďalej povedali, že aj napriek stále novým a novým druhom zmrzliny, veľa ľudí je verných overenej klasike. Čiže nemusíme sa báť, žeby sa prestali vyrábať zmrzliny ako čokoládová, jahodová, citrónová, punčová, banánová, oriešková, kokosová, višňová. Všetky tieto, ale aj iné druhy stále nájdete v bratislavských uliciach.

Pozrite sa, kde v Starom Meste natrafíte na stánky so zmrzlinou a koľko v nich zaplatíte za jeden kopček ľadovej pochúťky:

Názov Miesto / Ulica Cena za 1 kopček
Topper Ice Cream Eurovea 0,80 €
La Crema Eurovea 0,60 €
Jadran zmrzlina Kamenné námestie 0,70 €
Cafe Vienna Námestie SNP 0,70 €
F.X. Messerschmidt Námestie SNP 1,00 €
Bella Napoli Obchodná ulica 0,70 €
Caffe Rron Hurbanovo námestie 0,70 €
Cukráreň na korze Michalská ulica 0,80 €
Zmrzlina špeciál Rybárska brána 1,00 €
Arthur Laurinská 1,00 €
Coffe Laurinská 1,00 €
Koun Panská 1,20 €
Zmrzlina special Panská 1,00 €
Cukráreň Luculus Hviezdoslavovo námestie 1,00 €

Prečítajte si tiež: Sezóna jahôd je v plnom prúde. Kde pri Bratislave sa dajú nazbierať vlastnoručne?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM