Nina Táborská Správy

Tatiana Kratochvílová bude odborným garantom parkovania v Karlovej Vsi

Bývalá hlavná dopravná inžinierka Bratislavy Tatiana Kratochvílová začne pôsobiť na Miestnom úrade v mestskej časti v Karlovej Vsi na Oddelení dopravy a životného prostredia.

Ilustračný obrázok k článku Tatiana Kratochvílová bude odborným garantom parkovania v Karlovej Vsi
Zdroj: TASR

Každodenné dopravné problémy, rapídny nedostatok parkovacích miest, ale aj zvýšenie bezpečnosti chodcov a cyklistov. Aj tieto výzvy čakajú dopravnú inžinierku Tatianu Kratochvílovú. Od polovice februára začne pôsobiť ako odborný garant parkovania v Karlovej Vsi.

Mestská časť je podľa dopravnej inžinierky špecifická najmä komplikovaným parkovaním. „Karlova Ves ho musí riešiť prioritne,“ ubezpečila Kratochvílová. Špecifickou v Karlovej Vsi je aj električková doprava, ktorá je nosným systémom MHD. Po jej modernizácií, ktorá by sa mala začať tento rok, sa jej atraktívnosť podľa nej ešte zvýši.

„Tatiana Kratochvílová je rešpektovanou odborníčkou v oblasti dopravy a bude garantom riešenia najpálčivejšieho problému Karlovej Vsi, ktorým je parkovanie. Naším cieľom je obsadenie úradu kvalifikovanými odborníkmi a zároveň ľuďmi s vysokým morálnym kreditom. Sme radi, že sa stane súčasťou nášho tímu,“ povedala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Najzávažnejším problémom v doprave je podľa Tatiany Kratochvílovej bezpečnosť chodcov, ktorí sú najzraniteľnejší. „Vzhľadom na to, že najviac frekventovanou je križovatka Karloveská – Molecova, s čím súvisí aj dopravná nehodovosť, považujem za potrebné venovať sa hlavne tejto križovatke,“ uzavrela Tatiana Kratochvílová.

Tatiana Kratochvílová pracovala aj ako vedúca oddelenia dopravy v mestskej časti Bratislava – Staré Mesto, pôsobila tiež ako riaditeľka sekcie dopravy na Magistráte hl. mesta SR Bratislavy. Tu však po dohode s primátorom tesne pred dokončením Starého mosta skončila. Bývalá šéfka dopravy neskôr uviedla, že sa pracovalo na projektoch, ktoré neboli rozbehnuté veľmi šťastne a bolo treba ich za chodu upravovať. To bolo podľa nej z pohľadu množstva práce aj z pohľadu vzťahov náročné.

Prečítajte si tiež: Hlavná dopravná inžinierka Tatiana Kratochvílová končí vo svojej funkcii

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM