Alexandra Húsková Kultúra

Talentovaná Valéria Stašková bude ako jediná reprezentovať Slovensko na Eurovíznej tanečnej súťaži

Žiačka Tanečného konzervatória Evy Jaczovej v Bratislave, ktoré je v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského kraja, Valéria Stašková, bude jedinou reprezentantkou za Slovensko. Súťaž mladých tanečníkov sa bude konať od 13. júna do 19. júna 2015 v Plzni v Českej republike.

Ilustračný obrázok k článku Talentovaná Valéria Stašková bude ako jediná reprezentovať Slovensko na Eurovíznej tanečnej súťaži
Zdroj: Dnes24.sk

„Valéria je veľmi nadaná študentka, ktorá na sebe dlhé roky drela a tak svoje tanečné nadanie môže zaslúžene prezentovať na medzinárodnej scéne. Tento jej úspech ma, samozrejme, veľmi teší a držím jej palce. Vďaka tanečným schopnostiam Valérie sa dostane do povedomia nielen naše tanečné konzervatórium, ale aj náš kraj a naše Slovensko,“ zhodnotil bratislavský župan Pavol Frešo úspech Valérie Staškovej, ktorá na tanečnom gymnáziu študuje už ôsmy rok.

Žiačka Tanečné konzervatórium Evy Jaczovej v Bratislave Valéria Stašková bola medzinárodnou porotou Eurovíznej súťaže mladých tanečníkov pod vedením choreografa Cameron McMillan akreditovaná, aby ako jediný zástupca Slovenskej republiky reprezentovala tanečné umenie na tejto prestížnej medzinárodnej súťaži.

Valéria Stašková pochádza z Prešova, tancovať začala ako dieťa, v 10-tich rokoch nastúpila na tanečné konzervatórium. Špecializuje sa na klasický tanec, ale študuje aj techniku moderného a charakterového tanca. Účinkovala v slovenskom celovečernom filme V tichu a tiež v rakúskych, českých a japonských tanečných projektoch. V súčasnosti je prijatá do baletu Slovenského národného divadla.

Foto: snimka z filmu V tichu

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM