Ľubomír Hudačko Správy

Takmer dokonalý luxus pre žiakov: Ružinov zavŕši na školách rekonštrukciu toaliet a spŕch

Dôstojnejšie priestory pre biologické potreby sú nevyhnutnosťou. Preto sa v mestskej bratislavskej časti Ružinov odhodlali k rekonštrukciám spŕch a toaliet. V súčanosti už so zmenami finišujú a preto sa bude mať nastupujúca generácia takmer ako v luxuse!

Ilustračný obrázok k článku Takmer dokonalý luxus pre žiakov: Ružinov zavŕši na školách rekonštrukciu toaliet a spŕch
Zdroj: TASR

Počas tohtoročných letných prázdnin sa v základných a materských školách v bratislavskej mestskej časti Ružinov dokončí kompletná rekonštrukcia toaliet a spŕch.

Deti a učitelia deviatich základných škôl a dvadsaťjeden škôlok tak budú mať dôstojnejšie priestory. S kompletnou rekonštrukciou všetkých hygienických zariadení sa začalo pred štyrmi rokmi. Nové toalety už bude mať napríklad už aj Materská škola na Exnárovej či Astrovej ulici.

V budovách škôl a škôlok cez leto opravovali aj elektrické rozvody a svietidlá, MŠ Šťastná má už vymenené zastarané rozvody kúrenia. „Zároveň sa nám podarí vytvoriť desiatky nových miest pre škôlkarov,“ uviedol starosta Ružinova Dušan Pekár (KDH), pričom spomenul úpravu priestorov v MŠ Exnárova, Stálicová, Haburská a Západná.

V nadchádzajúcom školskom roku sa do ružinovských škôlok dostane o vyše sto detí viac. Pekár v tejto súvislosti upozornil aj na zvýšenie kapacity v cirkevnej materskej škole na Chlumeckého ulici, na čo prispela ružinovská samospráva.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM