Hokej

SZĽH a Slovan sa dohodli na uvoľňovaní hráčov pre potreby reprezentácie

Vedenia Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) a klubu KHL HC Slovan Bratislava sa dohodli na uvoľňovaní hráčov pre potreby reprezentácie počas asociačných termínov IIHF v mesiacoch november, december a február 2015.

Ilustračný obrázok k článku SZĽH a Slovan sa dohodli na uvoľňovaní hráčov pre potreby reprezentácie
Zdroj: TASR

Súťaž KHL pokračuje zápasovým programom aj počas reprezentačných prestávok, preto bola potrebná vzájomná dohoda tímu so zväzom. „S realizačným tímom slovenskej reprezentácie sme sa dohodli na tom, že hráčov a členov realizačného tímu Slovana budeme uvoľňovať pre seniorské národné mužstvo podľa jeho potrieb. Samozrejme, záležať bude aj od športovej formy potenciálnych reprezentantov Slovenska. Slovan v plnej miere rešpektuje dohodu medzi SZĽH a naším klubom,“ uviedol generálny manažér Slovana Maroš Krajči, ktorý absolvoval stretnutie aj so športovým riaditeľom klubu Oldřichom Šteflom a podpredsedom predstavenstva Jurajom Širokým mladším.

Na druhej strane rokovacieho stola sedeli prezident SZĽH Igor Nemeček, generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora a tréner reprezentácie Vladimír Vůjtek.

„Aby sme predišli nedorozumeniam, aké sa stali v minulej sezóne, iniciovali sme stretnutie s vedením Slovana Bratislava ohľadom uvoľňovania hráčov a členov realizačného tímu počas sezóny 2014/2015 už teraz. Oceňujem, že sme počas konštruktívneho mítingu dospeli k dohode, pričom obe strany ju budú v plnej miere rešpektovať. Samozrejme, pozerali sme sa hlavne na vyťaženosť kľúčových hráčov Slovana a nechceli by sme ich počas náročnej sezóny v KHL preťažovať, keďže sme prihliadali hlavne na ich použiteľnosť smerom k májovým majstrovstvám sveta v Česku,“ informoval Sýkora.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM