Nina Táborská Šport

Symbolickým Študentským behom si v Bratislave pripomenieme novembrové udalosti

Piaty ročník Študentského behu sa uskutoční v nedeľu 15. novembra 2015. Beh je organizovaný pri príležitosti Medzinárodného dňa študentov. Cieľom podujatia je pripomenúť si novembrové udalosti rokov 1939 a 1989.

Ilustračný obrázok k článku Symbolickým Študentským behom si v Bratislave pripomenieme novembrové udalosti
Zdroj: Dnes24.sk

Udalosti, ktoré zmenili našu spoločnosť a sú pre nás stále významne, či si na ne spomíname, alebo nie. 17. novembra 1939 totiž odvážne povstali pražskí vysokoškoláci proti nacizmu a fašizmu šíriacemu sa Európou. O pol storočie neskôr, 17. novembra 1989 to boli opäť mladí ľudia, ktorí spustili proces konca socialistického režimu, vlády jednej – komunistickej strany v bývalom Československu.

V tom čase, kto si na to nespomína, študenti bežali pred policajtmi. V dnešnej dobe, našťastie, bežia študenti, a nielen oni, za podpory a ochrany polície.

Hlavnou myšlienkou projektu je podpora športovej aktivity u mladých ľudí, u študentov a všetkých, ktorí si chcú pripomenúť, že v minulosti tiež boli študentmi.

Študentský beh

V sebe zahŕňa širokú škálu ľudí, ktorí majú pozitívny vzťah k vzdelávaniu, športu a v neposlednom rade chcú stráviť príjemný deň a urobiť niečo pre svoje zdravie. Zabehať si môže prísť každý, každý bol predsa študentom! Pre bývalých študentov, ktorí sú teraz už v dôchodkovom veku, je štartovné zadarmo.

Všetky informácie o behu nájdete „na oficiálnej stránke“: www.behsity.sk, kde prebieha aj registrácia. Registrovať sa je možné aj na mieste akcie, vo vestibule Študentských domov Ľ. Štúra od 9:00 do 10:30 hod. Štart behu je o 11:00 hod.

Trasa behu

Trasa dlhá 12 500 metrov vedie zo študentského mestečka popri vysokých školách, od Elektrotechnickej fakulty k Prírodovedeckej fakulte, popri FTVŠ pri moste Lafranconi. Beh ďalej pokračuje k nábrežiu Dunaja až k Mostu SNP, cez most nazad po petržalskej hrádzi. Záver je cez most Lafranconi späť, až do cieľa v Mlynskej doline. Trať vedie po asfalte.

Zatiaľ najrýchlejší čas na tejto trati zabehol 22-ročný Alexander Jablokov z klubu Behame.sk, 42 min a 41 sekúnd. Svoju účasť na Študentskom behu potvrdil Matej Tóth, úradujúci majster sveta v chôdzi na 50 km.

V cieli každého čaká malé občerstvenie a pre víťazov zaujímavé ceny od partnerov behu. Ocenení budú traja najlepší z 10 kategórií.

Podujatie sa uskutoční pod záštitou primátora mesta Bratislava Iva Nesrovnala. Organizátorom podujatia je agentúra Quinta Essentia a mesto Bratislava.

Prečítajte si tiež: Program na tento víkend: Spomienka na novembrové udalosti, hudobná burza aj špeciálny trh

Foto – zdroj: zazitok.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM