Tlačové správy Tlačové správy

Svojím talentom pomôže malým onkologickým pacientom

Jedna z najlepších súčasných huslistiek sveta Alexandra Soumm vystúpila počas svojej návštevy Slovenska aj na benefičnom koncerte, ktorý bol venovaný deťom na onkológii na Kramároch. Spolu sa vyzbieralo takmer 12 800 eur.

Ilustračný obrázok k článku Svojím talentom pomôže malým onkologickým pacientom
Zdroj: Dnes24.sk

Benefícia pre detskú onkológiu
Dobročinný koncert Alexandry Soumm, ktorá sa snaží pomáhať aj prostredníctvom svojej vlastnej nadácie, sa uskutočnil 16. decembra v priestoroch Veľkého evanjelického kostola na Panenskej ulici v Bratislave. Pozvanie prijal aj slovenský husľový virtuóz Dalibor Karvay. Sólisti vystúpili v sprievode orchestra Sinfonietta junior. Mladí talentovaní študenti si tak mohli na jednom pódiu zahrať s virtuózmi svetového mena. Koncert bol výnimočným umeleckým zážitkom, ktorý nadšené publikum ocenilo standing ovation. Výťažok v hodnote takmer 12 800 eur poputuje do Detskej fakultnej nemocnice na kliniku detskej hematológie a onkológie na Kramároch. Nadácia VÚB prispela sumou 10 000 eur, zvyšok venovali návštevníci koncertu.

Majstrovské kurzy pre mladých huslistov
Súčasťou dvojdňového programu Alexandry Soumm na Slovensku boli aj Majstrovské kurzy pre mladých huslistov. Hudobníci mohli využiť jedinečnú príležitosť dostať hodinu hudby zadarmo od jednej z najlepších huslistiek sveta. „Nadácia VÚB rozvíja svoj vzdelávací program aj v oblasti umenia. Mladé talenty potrebujú podporu a možnosť výmeny skúseností so svetovou špičkou. Pozitívne odozvy od účastníkov Majstrovských kurzov nás o tom len utvrdili,“ povedala Elena Kohútiková, členka správnej rady Nadácie VÚB.

Alexandru Soumm hostí občianske združenie Sinfonietta Bratislava. Jeho predseda Pavol Bogacz ml. o projekte povedal: „Som veľmi rád, že sa nám darí pokračovať v úspešnom projekte Majstrovských kurzov, ktorý zaznamenal ohlas v kruhoch odbornej i laickej verejnosti. Som nesmierne nadšený, že naše pozvanie prijala práve Alexandra Soumm. Bez najmenších pochýb patrí k súčasnej najužšej svetovej špičke huslistov.“

Podujatie podporila Nadácia VÚB a Ministerstvo kultúry.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM