Nikola Richterová Rôzne

Sviatočná atmosféra je už aj na hradbách, vyskúšajte Stredoveké vianočné trhy

Ak nemáte radi príliš masové akcie a Hlavné a Hviezdoslavovo námestie sú na váš štýl preplnené, možno vás zaujmú Stredoveké vianočné trhy na hradbách. Komornejšia atmosféra s historickým nádychom ponúka svojim návštevníkom predovšetkým sviatočnú pohodu a komfort.

Ilustračný obrázok k článku Sviatočná atmosféra je už aj na hradbách, vyskúšajte Stredoveké vianočné trhy
Foto: Nikola Richterová

Bratislavský okrašľovací spolok začal s vianocami na hradbách už minulý rok. Akcia sa osvedčila a tento rok si ju môžu návštevníci vychutnať opäť. Stredoveké vianočné trhy odštartovali 21. novembra. Ich koniec nás čaká podobne ako so stánkami na Hviezdoslavovom a Hlavnom námestí až 23. decembra.

Stredoveké vianočné trhy majú svoje brány otvorené cez týždeň od 16:00 do 22:00 a cez víkend od 12:00 do desiatej večer. Nachádzajú sa na bratislavských hradbách pri Dóme sv. Martina. Okrem chutného jedla a nápojov sa môžete tešiť aj na stredovekú reprodukovanú, ale aj živú hudbu.

Hneď pri vstupe od katedrály nás zastavila mladá pracovníčka, ktorá sa nás pýtala, či nechceme prispieť dobrovoľným vstupným. „Peniaze za vstup nemusíte platiť, ide o čisto dobrovoľný príspevok, ktorý bude neskôr využitý na ďalšie zdokonalenie obnovy bratislavských hradieb.“ dodala.

Pre záujemcov sú v ponuke aj rôzne suveníry so stredovekou tematikou. Organizátori nezabudli ani na sprievodný program. Okrem hudby a kapiel sa tu prídete do styku s pódiovými hrami pre deti aj pre dospelých. Pozrieť sa môžete aj na ukážky umeleckých remesiel, či prezentácie projektov obnovy bratislavských hradieb.

Pre tých, ktorí majú záujem zjesť a vypiť aj niečo iné, ako je v ponuke na vianočných trhoch, prichystaný je aj hradbový bar. Ten bude k dispozícii počas celých stredovekých vianočných trhov. Návštevníci sa tu môžu okrem jedla a pitia tešiť aj z vyhrievanej terasy.

Stredoveké vianočné trhy na bratislavských hradbách
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM