Nina Táborská Rôzne

Svetový deň vegetariánov: Nemusíte ním byť, aby vám chutilo. Presvedčte sa sa týchto miestach v Bratislave

Vegetariáni majú dnes svoj deň. Od roku 1978 je prvý október ich oficiálnym sviatkom. Ak k nim náhodou aj nepatríte, doprajte si dnes zmenu a vyskúšajte jednu z najlepších vegetariánskych reštaurácií v hlavnom meste. Svetový deň vegetariánov vyhlásila Medzinárodná vegetariánska únia v Dillí.

Ilustračný obrázok k článku Svetový deň vegetariánov: Nemusíte ním byť, aby vám chutilo. Presvedčte sa sa týchto miestach v Bratislave
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Dodnes nie je celkom isté, či je vegetariánstvo zdravé. Tí, ktorí prijímajú bezmäsitú stravu tvrdia, že je to pre človeka prirodzené. Ostatní si zase bez mäsa svoj jedálny lístok nevedia predstaviť. Vegetariáni prijímajú zo živočíšnych produktov iba mlieko, syry, jogurty a vajcia. Nakoľko nekonzumujú mäso, ich jedálniček musí byť bohatý na vápnik, bielkoviny, minerály a stopové prvky, ktoré naopak ponúka práve mäsitá strava.

Pozrite si obľúbené vegetariánske reštaurácie v hlavnom meste:

Veggie

Vegetariánska aj vegánska reštaurácia s výhodnou polohou na Obchodnej 66, výbornou obsluhou a širokým výberom zdravých jedál. Tí, ktorí reštauráciu poznajú, si určite spomínajú na Teryiaki wrap z minulej jesene. Oddnes je opäť v hre a od pondelka sa bude sa striedať s novinkou – Maroko wrap. Teryiaki wrap si rozhodne nenechajte ujsť.

Veg Life

Vegetariánske, vegánske a bezlepkové jedlá varené z čerstvých surovín, zdravá kuchyňa bez umelých prísad. Navyše, vždy bohatá ponuka jedál. Reštauráciu nájdete na Mickiewiczovej 18. Odporúčame ochutnať jeden z čerstvých šalátov.

Bemba

Obľúbená reštaurácia so živou stravou je prvou svojho druhu na Slovensku. Nachádza sa na Hálkovej 1. Veľká ponuka pochúťok, okrem vegetariánstva vyskúšate aj, aké je to pravé raw food a dozviete sa veľa nového o zdravej strave z čerstvých surovín.

Huy Vege

Máte radi ázijskú kuchyňu? Vyskúšajte jej vegetariánsku variantu. V Huy Vege na Kolárskej 8 nájdete širokú paletu vegetariánskych jedál. Ak by vám náhodou nezachutilo, stále si môžete dať napríklad diviaka na ostro. Jedlá z tofu však nesklamú nikdy.

Góvinda

Staromestská tradícia. Výhodná lokalita na Obchodnej 30. Jedlo je vynikajúce, veľmi chutné polievky – treba vyskúšať. Pripravte sa ale na veľkú dávku duchovna v podaní Hare Krišna. Takže Hare Hare a keď tam už budete, ochutnajte niektoré z dezertov! A nie, tie knihy si kupovať nemusíte.

Prečítajte si tiež: Oslávte Medzinárodný deň kávy! Doprajte si espresso zadarmo aj v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM