Rôzne

Svet IT nie je iba pre mužov. Aj nežnejšie pohlavie môže na Mikuláša nazrieť do tajov programovania

Svet IT a programovania patrí aj ženám. V piatok a v sobotu (5. - 6. 12.) sa v novom co-workingovom centre Impact Hub Bratislava na Hviezdoslavovom námestí uskutoční svetový programátorský workshop Rails Girls pre dievčatá, kde majú možnosť naučiť sa tvoriť webové aplikácie v populárnom jazyku Ruby.

Ilustračný obrázok k článku Svet IT nie je iba pre mužov. Aj nežnejšie pohlavie môže na Mikuláša nazrieť do tajov programovania
Zdroj: TASR

Rails Girls je podujatie, ktoré sa koná každý víkend v roku v rôznych mestách po celom svete. Na Slovensko zavíta už po druhýkrát a organizuje ho škola programovania Learn2Code a projekt Aj Ty v IT. Minuloročné podujatie vyvolalo veľký záujem a zúčastnilo sa na ňom takmer 50 dievčat pod vedením 15 mentorov.

V rámci svetovej iniciatívy Rails Girls už po druhý raz ďalším dievčatám na Slovensku bezplatne poskytne základné zručnosti, aby mohli začať realizovať svoje nápady prostredníctvom jazyka Ruby.

Workshop je určený pre úplné začiatočníčky v oblasti programovania. Jeho cieľom je podporiť záujem o programovanie u nežnejšieho pohlavia a ukázať, že programovanie nie je výlučne mužská záležitosť.

Pre ženy nie je náročné ho zvládnuť a využiť pre vlastný rozvoj či kariéru. Programovanie im umožní realizovať vlastné nápady či rozumieť požiadavkám z tejto oblasti v rozličných projektoch, ktoré takto zvládnu ľahšie manažovať.

Informácie poskytla Gabriela Ivanová z organizačného tímu podujatia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM