Adriana Banásová Rôzne

Svadobný veľtrh: Čo je najdrahšou položkou na svadbe?

So zajtrajším sviatkom sv. Valentína sa už tradične spája najväčší Svadobný veľtrh na Slovensku, ktorý sa každoročne koná v Inchebe. Hoci ide primárne o doménu žien, na výstave nechýbali v prekvapivo hojnom počte ani páni.

Ilustračný obrázok k článku Svadobný veľtrh: Čo je najdrahšou položkou na svadbe?
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

V súčasnosti platí všeobecne známe klišé, že svadba a žitie v zväzku manželskom nie je už „moderné“, že dnešní ľudia na spolužitie papier jednoducho nepotrebujú. Opak je však pravdou. Hoci sa dátum svadby v posledných rokoch možnože generačne posúva, stále sa nájde dosť záujemcov, ktorí chcú svoj vzťah spečatiť. Už v poradí 11. ročník populárneho Svadobného veľtrhu je toho jasným príkladom.

Počet návštevníkov sa každoročne pohybuje okolo 10 000, minulý rok to bolo vyše 13 000 ľudí.

„Tým, že ide o najväčší svadobný veľtrh na Slovensku, máme množstvo návštevníkov aj z východu. Ťažko povedať, koľko návštevníkov tento rok na veľtrh zavíta, často to závisí od poveternostných podmienok – ak by boli snehové kalamity, tak nám ľudia z východu neprídu. Počasie nám však tento rok doprialo, preto odhadujeme, že by to mohlo byť okolo 10 000 až 12 000 návštev­níkov,“ uviedla pre Bratislava24 organizátorka veľtrhu pani Littmannová.

Každá „sranda“ čosi stojí

Veľtrh má za úlohu predstaviť nastávajúcim manželom, ako aj rodinným príslušníkom, najnovšie trendy v oblasti svadby a svadobných príprav. Tieto nové trendy však aj niečo stoja. Nie je žiadnym tajomstvom, že ak chcete mať počas „vášho dňa“ všetko tip –top, budete musieť siahnuť hlbšie do vrecka.

„Najdrahšou položkou na svadbe sú určite svadobné šaty, pretože mnohé dámy v súčasnosti uprednostňujú dať si ušiť svoje vlastné, než si požičať. Tie najlacnejšie sa pohybujú približne od tých 1 500 eur, ale mali sme objednávku aj za 5 000 či 7 000 eur,“ prezradila Martina Ševelová zo svadobnej agentúry Leilla & Saul.

Svadobné šaty si prítomné dámy môžu v jednotlivých stánkoch pokojne aj vyskúšať, avšak za cenu pomerne dlhého čakania v rade.

„Ďalšou drahou položkou na sadbe sú kvety, pokiaľ sú samozrejme živé. Tento rok sú veľmi trendy ľahké výzdoby, nič honosné vo farbách staroružovej, svetlo modrej a samozrejme vintage style,“ uviedla Ševelová.

Svadbu však netvoria len šaty a kvety, ale aj ďalšia rada „drobností“. Oblek pre ženícha, svadobné oznámenia, obrúčky, ktorých v pavilóne nájdete naozaj požehnane, manžetové gombíky, výzdoba na stoly, torta, jedlo a pitie, program… Pánom sa určite nekrútila hlava len z cien ale aj z celého plánovania a vybavovania, ktoré zaberá množstvo času.

„Pracujeme s nevestami, z ktorých niektoré si plánujú svadbu dva roky vopred, ale stalo sa tiež, že prišli snúbenci a chceli všetko naplánovať za tri týždne,“ dodala Ševelová.

Novinky a známe modelky

Ak však budúcich manželov omrzí behanie so svojimi polovičkami po výstave, môžu zakotviť v Pánskom kútiku či sa pokochať krásnymi modelkami.

„Každý rok sa snažíme prísť s niečím novým, tohtoročnou novinkou je Pánsky kútik, ktorý je určením budúcim ženíchom, ktorým sa veľmi nechce behať so svojimi polovičkami po pavilónoch. Okrem toho máme aj veľmi atraktívny program vďaka tomu, že tento rok vystavuje aj nový svadobný salón Natasha Azariy s Lombardi Fashion, ktorí si na veľtrh pozvali také modelky, akou je Andrea Verešová či Zuzana Plačková,“ uzavrela Littmannová.

Ak ste sa ešte stále nerozhodli, akú chcete mať na svadbe výzdobu, vyskúšajte načerpať inšpiráciu priamo v Inchebe. Výstava potrvá dnes do 18-tej hodiny.

Prečítajte si tiež: Dotácie pre kultúru oslovili takmer 500 žiadateľov. Najviac žiadostí je v oblasti divadla a tanca

Svadobný veľtrh v Inchebe
19
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM