Maros Palesch Krimi

Sumár dnešnej streľby v Devínskej Novej Vsi

V Devínskej Novej Vsi sa strieľalo, 14 ľudí zranených, sedem mŕtvych.

Bratislava 30. augusta – V bratislavskej Devínskej Novej Vsi sa dnes ráno strieľalo. Ako pre TASR uviedla Dominika Šulková z operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby (ZZS), incident si vyžiadal 14 zranených a sedem mŕtvych, z toho štyri ženy a traja muži. Údajne je medzi nimi aj útočník. Zranených sanitky rozviezli do všetkých bratislavských nemocníc so zraneniami ako priestrely ramena, predlaktia či poranenie stehna. Dvaja ľudia boli ošetrení na mieste. V súvislosti s udalosťou zasahovalo osem posádok ZZS.
„V súvislosti s touto udalosťou bolo na oddelenie urgentného príjmu Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Bratislave prijaté trojročné dieťa, ktoré sa v súčasnosti podrobuje odborným vyšetreniam,“ uviedla pre TASR hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická s tým, že je mimo ohrozenia života.
Ďalších dvoch ľudí hospitalizovali v nemocnici na Antolskej, dvoch na Kramároch a dvoch v nemocnici na Mickiewiczovej. Tu okrem postrelených ošetrujú aj dve osoby, ktoré zranili sklenené črepiny. „Najťažší prípad je osoba, ktorá utrpela až päť strelných zranení. Ten je hospitalizovaný v Ružinove. Jeho stav je vážny a podrobuje sa operácii,“ ozrejmila pre TASR hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Rút Geržová.
O následky krvavého incidentu sa zaujíma aj minister zdravotníctva Ivan Uhliarik, ktorý v týchto chvíľach hovorí s riaditeľom operačného strediska záchranárov. Ako ozrejmil pre TASR, uvažuje sa o zvolaní krízového tímu, ktorý by mohol poskytnúť psychologickú pomoc ľudom, ktorých táto tragédia zasiahla.
„Momentálne sa polícia k incidentu nevyjadruje, hneď ako to bude možné, budú poskytnuté médiám oficiálne informácie,“ povedala pre TASR hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Petra Hrašková. Jedna z miestnych obyvateliek potvrdila, že videla aj zranených príslušníkov Policajného zboru.
Podľa neoverených údajov od očitých svedkov útočníkom mal byť starší pán, ktorý strieľal zo samopalu. Jeden z nich pre TASR povedal, že strelec mal dokonca až tri zbrane. Šíria sa tiež nepotvrdené informácie od ľudí, že páchateľ mohol mať aj mladšieho komplica. Strelec najprv údajne vystrieľal celú rómsku rodinu v jednom z miestnych panelákov na ulici Pavla Horova a následne začal strieľať najprv z osobného automobilu po okoloidúcich na ulici.
Ako pre TASR uviedla očitá svedkyňa, obyvateľka tejto mestskej časti, počas čakania na zastávke Štefana Králika začula streľbu a následne videla prichádzať dve policajné autá. V tom prišiel autobus smerujúci do vnútra Devínskej Novej Vsi, do ktorého nastúpila a priblížila sa tak k miestu incidentu pred obchodom Terno na ulici Milana Marečku.
Z autobusu následne videla, ako postrelený zakrvavený muž uteká k sanitke. „Pán, ktorý tu nastúpil, povedal, že tam strieľa nejaký šialenec.“ Rozhlas v tom čase podľa jej slov začal hlásiť, aby ľudia nevychádzali z domu a neukazovali sa ani na balkónoch.
Hovorca Bratislavského dopravného podniku Peter Kavecký pre TASR ozrejmil, že tento incident si od 10.10 h. vyžiadal odklonenie autobusových liniek 20, 21 a 22.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM