Nina Táborská Správy Správy

Súhrn spravodajstva: Záver pracovného týždňa v Bratislave priniesol aj tieto témy

Pozrite si najzaujímavejšie udalosti zo dňa 18.decembra 2015.

Ilustračný obrázok k článku Súhrn spravodajstva: Záver pracovného týždňa v Bratislave priniesol aj tieto témy
Zdroj: Dnes24.sk

Témy, ktoré vás najviac zaujali:

Aká je história bratislavského Figara? Vedeli ste, že karamelky nazvané podľa bratov Stollwerckovcov sa predávali za Rakúsko-Uhorska v automatoch na železničných staniciach? A najpredávanejšia bonboniéra za prvej republiky niesla názov Tú mám rád…

Nezabudnite! Premávka MHD sa počas vianočných prázdnin a novoročných sviatkov mení. Dopravný podnik Bratislava upozorňuje cestujúcich, že počas vianočných prázdnin a novoročných sviatkov (od 23. decembra 2015 až do 8. januára 2016) bude platiť prevádzkový režim „pracovný deň – školské prázdniny“.

Poslanec NRSR Alojz Hlina si pripravil pre premiéra Roberta Fica a Smer-SD vianočný darček. Kontajner zabalený do alobalu s obrovskou mašľou pri prevoze sprevádzali tri policajné autá. Všetci ľudia, ktorí participovali na náklade, sa museli legitimovať a podrobiť sérii otázok.

Súhrn dňa:

  • Súkromný dopravca RegioJet by chcel v budúcom roku rozšíriť svoju autobusovú dopravu na Slovensku. V súčasnosti tak pripravuje zoznam autobusových trás, na ktoré by v roku 2016 vstúpil. O tipy žiada aj cestujúcu verejnosť, ktorá môže dopravcovi poradiť, kde by si autobusy najviac priala.
  • Ministerstvo financií uvoľní 4,5 milióna eur Bratislavskému samosprávnemu kraju na rekonštrukciu Divadla Aréna v Bratislave. Rozhodla o tom dnes vláda. Z toho 2,5 milióna eur pôjde v budúcom roku, zvyšok v roku 2017. Na financovaní sa bude podieľať aj BSK.
  • Mestská časť Bratislava Rusovce bude na budúci rok hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom. Na zasadnutí Miestneho zastupiteľstva všetci deviati poslanci hlasovali za návrh rozpočtu, ktorý predpokladá príjmy aj výdavky vo výške 2 320 760 eur.
  • Aj v OLO budú mať vianočné voľno. Pozrite sa, kedy je vhodné vyhodiť nahromadený odpad z domácnosti počas vianočných sviatkov. Kontajnery bývajú totiž v tomto období preplnené. Viac TU.

Pozrite si tiež, čo vás čaká počas víkendu v hlavnom meste: Predvianočný víkendový program v Bratislave bude bohatý, čo všetko vás čaká?

Zdroj: Tasr/Dnes24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM