Nina Táborská Správy

Súhrn spravodajstva: Čo priniesol začiatok pracovného týždňa

Pozrite si prehľad udalostí v súhrne spravodajstva zo dňa 7. decembra 2015.

Ilustračný obrázok k článku Súhrn spravodajstva: Čo priniesol začiatok pracovného týždňa
Zdroj: Dnes24.sk

Témy, ktoré vás zaujali najviac:

Ulicami hlavného mesta od dnešného dňa premáva Vianočná električka. Obyvatelia a návštevníci Bratislavy ju môžu využívať zdarma. Električka jazdí širším centrom hlavného mesta. Takto vyzerala jej prvá tohtoročná jazda.

Koncertom na Námestí SNP budú občianske združenia a iniciatívy z Bratislavy, ale aj celého Slovenska, protestovať proti zámene Pečnianskeho lesa. Nedávno súd potvrdil zámenu dvadsaťštyri hektárov lesa v Bratislave na brehu Dunaja za rovnakú výmeru v Šiatorskej Bukovinke.

Po výstave Obchodná na Obchodnej, ktorá bola v rámci tohtoročného festivalu Mesiac fotografie v Bratislave, je trvalou hodnotou ojedinelého fotografického projektu Ľuba Stacha knižná publikácia Obchodná 1984–2014." Autor počas 30 rokov fotografoval výklady na jednej z najznámejších ulíc nášho hlavného mesta":http://bratislava.dnes24.sk/…hodna-223542.

Festival Biela noc nadchla tisíce ľudí. Poďte si spolu s tvorcami, umelcami a neskutočnými zábermi zaspomínať na highlighty festivalu súčasného umenia Biela noc 2015. Tento rok sa konala prvýkrát vo viacerých mestách na Slovensku: Košice, Bratislava a čiastočne Senec, Malacky a Stupava. Pozrite si video s výberom tých najlepších okamihov

Zhrnutie dňa:

  • Nadchádzajúce predsedníctvo Slovenska v Rade EÚ nebude príležitosťou iba pre exekutívnu, ale i zákonodarnú moc. O úlohách národných a Európskeho parlamentu súvisiacich s predsedníctvom diskutujú účastníci konferencie, ktorá sa dnes koná v Bratislave pod záštitou predsedu Národnej rady (NR) SR Petra Pellegriniho.
  • Pred Domom kultúry v bratislavskej Dúbravke sa už o pár dní rozložia vianočné stánky. Okrem typických vianočných jedál je tu pre vás pripravený aj pestrý program. Počas štyroch dní budete môcť stretnúť aj mladých spevákov zo súťaže Superstar, ale vystúpi aj skupina OBD. Viac sa dozviete TU.
  • Zábavno-poučný program pre bratislavské deti s názvom OLO art sa dnes začal veľkým bubeníckym rachotom na prízemí hotela Crowne Plaza. Melódie odpadu si s etnobubnovou školou Rytmika zahralo 400 detí s plastovými nádobami a fľašami čiastočne naplnenými šuchotiacim materiálom. Do projektu OLOmpiáda sa zapojil rekordný počet 111 bratislav­ských škôl
  • S blížiacimi sa sviatkami mesto čoraz viac ožíva a to aj vďaka vianočným trhom, ktoré nájdete takmer na každom kroku. My vám okrem programu počas vianočných trhov prinášame aj iný druh zábavy či oddychu, stačí sa inšpirovať našou ponukou. Pozrite si program na pracovný týždeň.

Zdroj: TASR / Dnes24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM