Michaela Katonová Rôzne

Súhrn spravodajstva: Čo prinesol Bratislavčanom dnešný deň?

Pozrite si prehľad udalostí v súhrne spravodajstva zo dňa 2. decembra 2015.

Ilustračný obrázok k článku Súhrn spravodajstva: Čo prinesol Bratislavčanom dnešný deň?
Zdroj: Dnes24.sk

Témy, ktoré vás zaujali najviac:

Konečne sa dočkáme? Starý most, električka do Petržalky aj Šafárikovo námestie budú v polovici decembra dokončené. „Termín je jasný a už je viac ako pevný. Dokončenú stavbu preberieme 15. decembra,“ uviedol primátor Ivo Nesrovnal. Momentálne na stavbe podľa Nesrovnala pracuje nonstop asi 400 ľudí.

Vianočné trhy už začali aj pod Pyramídou. Návštevníkov zaujme počas decembra vyše sedemdesiat koncertov. Rozhlas a televízia Slovenska pokračuje v úspešnej tradícii vianočných trhov. Pre návštevníkov je pripravený 18-dňový vianočný festival plný hudby, zábavy, kvalitného jedla a jedinečnej vianočnej atmosféry, v ponuke je aj predaj originálnych darčekov a hand-made výrobkov.

Tisíce tipov na tradičné i originálne vianočné prekvapenia, sviatočná atmosféra, vôňa vareného vína a vianočných špecialít a k tomu predvianočný program pre deti i dospelých. Tipy na tradičné i originálne vianočné prekvapenia nájdete aj v bratislavskej Inchebe. Dni Vianoc, ktoré potrvajú od 3. do 20. decembra tento rok prichádzajú aj s veľkou novinkou.

Poštová a Obchodná by už mali byť bez plagátov na stĺpoch, sú totiž natreté špeciálnou farbou. Magistrát na náter použil špeciálnu antiposter farbu, ktorá zabraňuje umiestňovaniu plagátov a nelegálnej reklamy na stĺpoch verejného osvetlenia. Vedenia hlavného mesta tak splnilo sľub, ktorý dalo občianskému združeniu Obchodná a okolie v auguste tohto roka.

Zhrnutie dňa:

  • Výstavba Národného futbalového štadióna by mala byť ukončená najneskôr do 31. decembra 2017. Takýto cieľ dnes predstavil minister školstva Juraj Draxler v návrhu ďalšieho postupu výstavby štadióna, ktorý odobrila vláda. Ministri dnes rozhodli o konkrétnom postupe pri výstavbe nekomerčnej časti areálu, ktorú na seba preberá štát.
  • Z bratislavského letiska odštartuje v marci budúceho roka nové letecké spojenie do macedónskeho Skopje. Nové lety bude prevádzkovať nízkonákladová letecká spoločnosť Wizz Air.
  • Príprava a priebeh v poradí deviatych parlamentných volieb od roku 1989 si vyžiada doteraz najviac finančných prostriedkov. Vyplýva to z harmonogramu ich organizačno-technického zabezpečenia, ktorý dnes schválila vláda. Na voľby, ktoré sa uskutočnia v sobotu 5. marca 2016, štát vynaloží dokopy 10,7 milióna eur. Konštatuje sa to v materiáli, ktorý predložil minister vnútra Robert Kaliňák.
  • Základné a stredné školy, ale aj materské školy majú dostať takmer desaťkrát rýchlejšie pripojenie na internet. Ministerstvo školstva totiž vyhlásilo verejnú súťaž na nový projekt EDUNET_SK. Projekt Infovek 2, prostredníctvom ktorého boli školám zabezpečované telekomunikačné a dátové služby doteraz, sa v septembri 2016 skončí.

Zdroj: Zdroj: TASR / Dnes24.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM