Michaela Katonová Správy

Súhrn spravodajstva: Aké udalosti priniesol dnešný deň?

Dnešný 17.december priniesol do Bratislavy aj tieto témy. Pozrite si ich v prehľadnom súhrne.

Ilustračný obrázok k článku Súhrn spravodajstva: Aké udalosti priniesol dnešný deň?
Zdroj: Dnes24.sk

Témy, ktoré vás zaujali najviac:

Bratislavský Starý most je hotový zatiaľ len technicky, ale reálne nie je v súčasnosti funkčný. Uviedol to Michal Feik, ktorý sa stavebníctvu venuje niekoľko rokov a v minulosti pracoval na bratislavskom magistráte pod vedením bývalého primátora. Hlavné mesto si včera celú stavbu prevzalo od zhotoviteľa stavebných prác. Nový Starý most však verejnosti ešte nie je sprístupnený.

Koniec roku 2015 sa nezadržateľne blíži. Už tradične sa bude oslavovať aj v uliciach Bratislavy. Tentokrát však hlavné mesto pripravilo iný program, ako po minulé roky. Silvestrovské oslavy budú v Bratislave tento rok po novom! Vo swingovom duchu a s veľkou tanečnou párty.

Mimoriadne obľúbený Dobrý trh prichádza aj pred Vianocami. Novinkou Dobrého trhu je “vianočná okružná cesta”, ktorú dotvorí sprístupnená pasáž medzi Námestím SNP a Laurínskou ulicou, kde kedysi sídlila legendárna kaviareň U Anjelov.

Originálne veci vyrobené srdcom a šikovnými rukami: Bratislavčanov čaká Vianočný handmade víkend. Ak si s darčekmi neviete rady, stavte na originálne drobnosti robené srdcom a šikovnými rukami. Už tento víkend, 19. a 20. decembra, na Dňoch Vianoc v Inchebe si budete môcť nakúpiť posledné milé drobnosti od autorov z obľúbeného handmade portálu Sashe.sk.

Zhrnutie dňa:

  • Mesto Bratislava so spoluorganizátormi pripravuje na Silvestra oslavu záveru roka s kultúrnym programom vo viacerých priestoroch centra.
  • V prípade prípravy vraždy a samotnej vraždy Petra Čongrádyho, považovaného za jedného z bratislavských bossov skupiny sýkorovcov, dnes na Okresnom súde Bratislava I vypovedal aj svedok, ktorý sedel v aute s Čongrádym, keď na nich útočníci začali strieľať. Postrelili ho do nohy. Strelcov zaregistroval v okamihu, keď začali páliť. Ďalší svedok vypovedal, že Čongrády mal byť pred zavraždením sledovaný. Súd odročil pojednávanie na 10. februára 2016.
  • Pacienti v Národnom onkologickom ústave v Bratislave s vysokou pravdepodobnosťou nedostali lieky v koncentrácii, v akej mali. Vyhlásil to dnes expert SDKÚ-DS na zdravotníctvo Valerián Potičný. Odvolal sa na informácie od občanov, ktoré prišli po prevalení kauzy krádeže onkologických liekov v NOÚ.
  • František Borbély, považovaný za jedného z bossov bratislavskej skupiny sýkorovcov, uzavrel dnes na Okresnom súde Bratislava II dohodu o vine a treste v kauze výbuchu auta z júna 2009. Na základe uzavretej dohody si odpyká sedemročný trest odňatia slobody v ústave so stredným stupňom stráženia. Súd na základe dohody, ktorú uzavrel Borbély s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry, mu uložil ešte trojročný ochranný dohľad.

Zdroj: TASR / Dnes24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM