Alexandra Húsková Správy

Súhrn spravodajstva: Aké udalosti priniesol dnešný deň?

Pozrite si prehľadný súhrn spravodajstva z 11.decembra.

Ilustračný obrázok k článku Súhrn spravodajstva: Aké udalosti priniesol dnešný deň?
Zdroj: Dnes24.sk

Témy, ktoré vás zaujali najviac:

Hlavné mesto predá budovy bratislavského PKO spoločnosti Henbury Development, majiteľovi pozemkov pod kultúrnym stánkom, za jedno euro. K predaju nehnuteľností má dôjsť v súvislosti s uzatvorením dohody o urovnaní všetkých vzájomných nárokov, práv a pohľadávok hlavného mesta a investora.

Keď sa spojí dobrý nápad, radosť z módy a chuť pomáhať, vznikne Nosene. Koncept pop-up second handu v centre Bratislavy, ktorý z každého zakúpeného kúsku oblečenia prispieva na združeniu My Mamy, to pomáha týraným ženám.

Zdravotne ťažko postihnutí občania chcú opäť cestovať bratislavskou MHD bezplatne, ako tomu bolo do spustenia III. etapy Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK) 1. novembra. Zrušenie zľavy vnímajú ako nezmyselné, diskriminačné a pre hendikepovaných genocídne rozhodnutie.

Na území mestských lesov pribudli dve nové detské ihriská. Vytypované boli lokality Kamzík a lokalita Drieňovské lúky – Snežienka, ktoré sú veľmi obľúbené medzi návštevníkmi s malými deťmi a kde takéto zariadenia absentovali. Pri bobovej dráhe na Kolibe tak vzniklo ihrisko pre menšie deti.

Zhrnutie dňa:

  • Ak ministerstvo školstvo hodnotí aktivity učiteľov počas protestnej akcie Babysitting Day ako možné porušenie pracovnej disciplíny, znamená to návrat do čias, keď jedinou prijateľnou vyučovacou metódou bolo memorovanie. Iniciatíva bratislavských učiteľov (IBU) takto reagovala na štvrtkové (10.12.) vyhlásenie Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVŠ) SR.
  • Moslimovia žijúci na Slovensku nie sú tí, ktorí prioritne predstavujú bezpečnostné riziko. Aj preto treba so slovom terorizmus narábať opatrne a nešíriť demagógiu. V relácii Tablet.TV to konštatoval prezident Policajného zboru SR Tibor Gašpar. „Oficiálne je na Slovensku vyhlásený stupeň bezpečnostnej hrozby číslo jeden, čo je nízky,“ dodal.
  • Bratislavský samosprávny kraj (BSK) plánuje v roku 2016 vybudovať Župné centrum halových športov. Na tento projekt a rekonštrukciu športovísk v areáloch stredných škôl patriacich pod BSK vyčlenil kraj vo svojom budúcoročnom projekte 500.000 eur. O schválení tejto položky, ako aj celého rozpočtu VÚC na rok 2016 budú poslanci kraja rokovať na dnešnom zasadaní zastupiteľstva BSK.
  • Primátor Bratislavy a zároveň poslanec Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Ivo Nesrovnal dnes pri schvaľovaní krajského rozpočtu na budúci rok nepriamo podmienil svoj súhlas s návrhom rozpočtu prísľubom vyhovieť požiadavke hlavného mesta na miliónovú dotáciu kraja, ktorá má slúžiť na opravu ciest v Bratislave. Napokon Nesrovnal zahlasoval za rozpočet, i keď sa predseda BSK Pavol Frešo vyjadril iba v tom zmysle, že kraj bude hľadať model, ako požiadavke vyhovieť.
  • Róbert L. alias Kýbel, ktorý je považovaný za najväčšieho bossa bratislavskej skupiny sýkorovcov po smrti jej zakladateľa Miroslava Sýkoru a ktorého zadržala nemecká polícia koncom októbra v Kolíne nad Rýnom, nesúhlasí s vydaním z Nemecka na Slovensko, kde je obžalovaný a obvinený minimálne z 11 vrážd a iných trestných činov.

Prečítajte si aj: Program na tento víkend: Pozrite sa, čo si pre vás Bratislava prichystala na najbližšie dva dni

Zdroj:Tasr/Dnes24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM