Michaela Katonová Správy

Súhrn spravodajstva: Aké udalosti priniesol dnešný deň?

Pozrite si prehľadný súhrn spravodajstva z 10.decembra.

Ilustračný obrázok k článku Súhrn spravodajstva: Aké udalosti priniesol dnešný deň?
Zdroj: Dnes24.sk

Témy, ktoré vás zaujali najviac:

Bratislava bude v budúcom roku hospodáriť s 280-miliónovým rozpočtom. Na dnešnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva to schválili bratislavskí poslanci. V roku 2016 samospráva plánuje pokračovať v budovaní mestských cyklotrás, začať výstavbu náhradných nájomných bytov, budovať záchytné parkoviská a spustiť projekt parkovacej politiky v meste.

Nekupujte, adoptujte: Bratislavské útulky sú plné nechcených zvierat. Pomôcť by mohol nový web zvieracieho ombudsmana. Cieľom je jednak upozorniť pred Vianocami všetkých na riziká kúpy lacných šteniatok cez inzeráty a tiež dať adresnejšiu pomoc všetkým, ktorí nevedia, kam sa obrátiť, ak objavia choré či týrané zviera, ku ktorému sa nik nehlási.

Ak netúžite po zháňaní vhodných vianočných darčekov v preplnených nákupných centrách, môžete to skúsiť na rôznych miestach. My sme za vás hľadali inšpirácie na známom trhovisku, na Miletičke. Našli sme nejeden skvost.

Plánovaný občiansky protest pred Primaciálnym palácom, ktorý chcel vyjadriť nesúhlas so zámerom bratislavského magistrátu predať budovy PKO spoločnosti Henbury Development, sa napokon neuskutočnil.

Zhrnutie dňa:

  • Už niekoľko rokov sú súčasťou vianočných aktivít hlavného mesta aj detské vianočné dielne. Žiaci základných umeleckých škôl a deti z centier voľného času predstavia ukážky svojich vianočných výrobkov, pričom do tvorby sa budú môcť zapojiť ako veľkí, tak aj malí návštevníci.
  • Najvyšší súd (NS) SR dnes potvrdil sedemročný trest odňatia slobody pre bývalého riaditeľa Daňového úradu v Dunajskej Strede Dušanu Klvaňu v kauze úplatkov od ruských podnikateľov Alexandra a Sergeja Salmanovcov.
  • Občianske združenie Bratislava pre ľudí dnes vyzvalo primátora Bratislavy Iva Nesrovnala a poslancov mestského zastupiteľstva, aby prijali dodatok k platným zásadám hospodárenia s majetkom hlavného mesta. Touto formou žiadajú do budúcnosti bezpodmienečne zakázať akýkoľvek prevod majetku mesta spoločnostiam s neznámou vlastníckou štruktúrou.
  • Súčasná situácia ukazuje, že neexistuje spôsob, akým dostať prevádzku InterCity vlakov do zisku. Pokiaľ sa teda zásadným spôsobom táto situácia nezmení. Napríklad, že by súkromný dopravca RegioJet odišiel z trate do Košíc. Uviedol to dnes v Národnej rade (NR) SR v rámci pravidelnej štvrtkovej Hodiny otázok minister dopravy Ján Počiatek (Smer-SD).
  • Domáca výroba ovocných destilátov pre vlastnú spotrebu bude naďalej ilegálna. Opoziční poslanci poslanci Národnej rady (NR) SR Jozef Kollár, Daniel Krajcer, Juraj Miškov a Martin Chren (všetci nezaradení) totiž dnes neuspeli s návrhom novely zákona o výrobe a uvádzaní liehu na trh. Pri tomto návrhu zákona poslanci vychádzali z toho, že veľa ľudí na Slovensku má ovocné sady či ovocné stromy vo svojich záhradách.

Zdroj: Tasr/Dnes24.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM