Kultúra

Súčasťou Kultúrneho leta bude i otvorenie skateparku

Na nádvorí malackého kaštieľa v sobotu odštartuje Kultúrne leto, súčasťou ktorého bude aj otvorenie nového skateparku.

Ilustračný obrázok k článku Súčasťou Kultúrneho leta bude i otvorenie skateparku
Zdroj: malacky.sk

Do začiatku tohtoročného kultúrneho leta v Malackách chýbajú už len hodiny. Kultúrny program spestrujúci leto v okresnom meste sa začína v sobotu (9. 7.) o 15.00 hod. na nádvorí malackého kaštieľa, kde sa o program postará arteterapia.

„V areáli bývalého pálfiovského sídla sa každú nedeľu bude odohrávať Rozprávkové popoludnie pre deti, dospelí budú môcť na tomto mieste navštíviť dve Hudobné nedele, a to 24. júla a 21. augusta,“ informovala hovorkyňa mesta Ľubica Pilzová.

Nový skatepark

Súčasťou Kultúrneho leta budú aj divadelné predstavenia a koncerty v rámci Letných štvrtkov, či Historické potulky Malackami, ktoré sú v programe 14. júla a 4. augusta.

„V rámci Kultúrneho leta otvoríme v sobotu 16. júla aj nový skatepark, pričom slávnosť bude spojená s workshopom skateboardingu i súťažou Best trick contest,“ prezradila Pilzová.

Na konci júla sa v malackom Zámockom parku uskutoční hudobný festival, poľovnícke združenia zasa v polovici augusta organizujú tradičný Poľovnícky deň.

„Zlatým klincom Kultúrneho leta 2016 budú 29. augusta Majstrovstvá Malaciek vo varení guláša,“ doplnila informácie hovorkyňa mesta.

Čítajte aj: Počas najbližších víkendových dní ponúka mesto bohatý program

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM