Rôzne

Súboj osemveslíc na Dunaji, meteority, roboty či kostra človeka. Aj to môžete vidieť na 3.Univerzitnej regate

Už túto sobotu sa bude konať 3. ročník Dňa bratislavských vysokoškolákov a Univerzitnej regaty v Bratislave. Podujatie sa uskutoční na Námestí M. R. Štefánika.

Ilustračný obrázok k článku Súboj osemveslíc na Dunaji, meteority, roboty či kostra človeka. Aj to môžete vidieť na 3.Univerzitnej regate
Zdroj: TASR

Štart pretekov osemveslíc na Dunaji je plánovaný o 15.00 h pri Devíne, odkiaľ súťažiaci postupne doveslujú do cieľa, ktorý je pri námestí M. R. Štefánika. V minulosti súperili spolu posádky troch bratislavských univerzít – Slovenskej technickej univerzity, Univerzity Komenského a Ekonomickej univerzity.

Tento rok sa k nim pridajú aj posádky z Rakúska a Maďarska. Preteky budú trvať približne 45 minút. Verejnosť ich priebeh môže sledovať v priamom prenose na veľkoplošnej obrazovke pri nákupnom stredisku na nábreží Dunaja. Pred začiatkom veľkej regaty tu budú na veslárskych trenažéroch od 13.00 h súťažiť tímy zložené zo študentov bratislavských univerzít.

Univerzita Komenského (UK) v Bratislave si pre verejnosť pripravila aj zaujímavé súťaže, spojené s vedomostnými otázkami či krížovkami. Ľudia môžu vidieť aj meteorit Košice z roku 2010, ktorý je vzácnym prípadom pádu meteoritu na Slovensko a meteorit Rumanová.

Ten pri obci Rumanová ležal po svojom páde viac ako 12.000 rokov a je jediným nájdeným meteoritom v 20. storočí na Slovensku. Ľudia sa taktiež môžu viac dozvedieť o robotoch a umelej inteligencii či zaujímavostiach o ľudskej kostre.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM