Ľuba Lesná Iné športy

Súboj legiend v Bratislave: Triumfoval McEnroe. Lendl je u nás ako doma

Súboj velikánov svetového tenisu v rámci 7. ročníka exhibície Tennis Classic v bratislavskom Národnom tenisovom centre (NTC) sa skončil víťazstvom americkej legendy Johna McEnroea. Svojho odvekého rivala Ivana Lendla zdolal v tzv. supertajbrejku.

Ilustračný obrázok k článku Súboj legiend v Bratislave:  Triumfoval McEnroe. Lendl je u nás ako doma
Zdroj: TASR

McEnroe týmto triumfom zmiernil negatívnu bilanciu so svojím súperom z čias aktívnej kariéry (15:21). „Veľmi sa teším z víťazstva. Ivan hral výborne, ale v tajbrejku môže vyhrať ktokoľvek. Bolo tu super obecenstvo. Ďakujem všetkým, že ste prišli,“ povedal McEnroe tesne po zápase.

„V Bratislave som ako doma, vždy sa mi tu páčilo. John výborne servoval, ťažko sa to čítalo. Verím, že divákom sa tenis páčil,“ povedal Lendl.

Vypredané NTC

Súperi nastúpili za búrlivého aplauzu vypredaného NTC a aj keď išlo o exhibíciu, na kurte si nič nedarovali. McEnroe v sebe nezaprel búrliváka a raketu prvýkrát hodil už v úvodnom geme, keď nesúhlasil s verdiktom empajrového rozhodcu.

Američan sa ťažšie rozbiehal a tak spočiatku dominoval Lendl, ktorý sa ujal vedenia v prvom sete 3:0. McEnroe však pri svojom ďalšom podaní uhral čistú hru a vzápätí zlomil Lendlov servis aj s prispením „prasiatka“. Ďalší gem zakončil esom a bolo 3:3. Svoj následný aut komentoval pikantnými anglickými nadávkami.

P víťazovi rozhodol supertajbrejk

Súboj velikánov svetového tenisu v rámci 7. ročníka exhibície Tennis Classic v bratislavskom Národnom tenisovom centre sa skončil víťazstvom americkej legendy Johna McEnroea. Svojho odvekého rivala Ivana Lendla zdolal v tzv. supertajbrejku.

Že vie hrať na sieti potom dokázal aj Lendl, po deviatom geme sa ujal vedenia 5:4 a na druhej strane kurtu opäť letela raketa. Prvý set dospel až do tajbrejku, ktorý nakoniec vyhral McEnroe 7:4.

Aj na začiatku druhého dejstva dominoval Lendl, ktorý sa prezentoval niekoľkými výbornými údermi od základnej čiary a viedol už 4:1.

McEnroe mu však nič nedaroval, postupne prebral iniciatívu a upravil na 3:4 a po ďalšej čistej hre na 4:5. Lendl si však už druhý set nenechal vziať a dotiahol ho do víťazného konca 6:4.

O víťazovi súboja dvoch bývalých svetových jednotiek tak rozhodol až supertajbrejk. V ňom sa nakoniec tešil John McEnroe 10:5.

Skvelá show

Diváci v NTC-čku videli zaujímavý zápas, no trochu chýbali šoumenské kúsky aktérov. McEnroe sa občas hádal s rozhodcom a často si pýtal jastrabie oko, pričom uspel iba raz, ale fanúšikovia sa nedočkali jeho povestného lámania rakety.

Dražba rakiet, štvorhra a vtipné komentáre

Po tradičnej dražbe rakiet všetkých aktérov exhibície prišiel na rad záverečný mix, v ktorom nastúpili Lendl s Iráncom Mansourom Bahramim a k McEnroeovi sa zase pridal Peter McNamara z Austrálie.

Publikum bavil najmä známy tenisový „komik“ Bahrami, ktorý hneď po prvej pokazenej loptičke napodobnil McEnroea a „šmaril“ raketu o zem. Vďaka mikrofónom, ktoré mali všetci hráči, si diváci vypočuli aj množstvo vtipných komentárov.

Bahrami pri každej loptičke hlásil, že ju má on a keď predsa len po nejakej nešiel, jeho partner ani nestihol zareagovať, za čo ho Iránec odmenil prísnym pohľadom. McEnroe zase predviedol sériu úderov pomedzi nohy a potlesk si vyslúžil aj keď ho zasiahla loptička do hlavy. Lendl s McEnroeom si potom začali „pinkať“, na čo reagovali ich partneri odchodom z kurtu.

Hrali aj hokejisti Petrovický a Lintner

Štvorhra však pokračovala, keď na ich miesta naskočili dvaja hokejoví majstri sveta Róbert Petrovický a Richard Lintner. Obaja v dresoch Dukly Trenčín, ktoré potom odovzdali tenisovým legendám.

Bahrami poriadne vysmial McEnroea za nepodarený volej do siete, ten mu to vrátil keď napodobňoval jeho pohyby ako nevládneho starčeka. Užil si aj hlavný rozhodca, Bahrami ho najprv skoro zhodil zo stoličky a vzápätí ho trafil loptičkou.

Za stavu 5:5 sa štvorica dohodla na tajbrejku, ktorý nakoniec vyhrali McEnroe s McNamarom 7:5.

„Veľmi som si to užil. Prvýkrát som hral štvorhru s Johnom. Diváci boli fantastickí, ďakujem vám,“ povedal McNamara. „Bola to veľká zábava, verím, že si to užili aj diváci. Slovensko je skvelá krajina, som rád, že som sa sem vrátil,“ pridal sa Bahrami.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM