Ľuba Lesná Samospráva

Štyri koaličné strany stiahnu svoju kandidátku na post primátorky Tatianu Kratochvílovú

Potvrdil to pre médiá podpredseda SaS Ľubomír Galko, ktorý sa zúčastňoval rokovaní. Jej kandidatúru doteraz podporovali štyri strany Sieť, SaS, Most-Híd a SDKÚ-DS. Koaličné strany zrejme motivoval posledný prieskum verejnej mienky MVK.

Ilustračný obrázok k článku Štyri koaličné strany stiahnu svoju kandidátku na post primátorky Tatianu Kratochvílovú
Zdroj: TASR

Kratochvílová v ňom dosiahla štvrté miesto.

Kňažka podporuje už aj NOVA

Milan Kňažko kandiduje ako nezávislý, ale podporu mu už dávnejšie deklarovalo KDH. V pondelok sa ďalšie politické zoskupenie rozhodlo, že ho bude podporovať. Ide o Lipšicove hnutie NOVA. Dohodli sa o tom predsedovia bratislavských okresných organizácií hnutia.

Predseda hnutia Daniel Lipšic vysvetlil, prečo tak urobili, týmito slovami: „Strana Smer ovláda v tomto štáte všetko. Vďaka nominantom súčasného primátora aj Bratislavu. Jedinú reálnu alternatívu, že sa to zmení, predstavuje Milan Kňažko.“

Aj predseda strany Most-Híd podporuje Kňažka

Aj predseda Mostu-Híd Béla Bugár sa vyjadril, že bude odporúčať podporu Kňažka.„Ale koho podporí Most-Híd, rozhodne bratislavské vedenie strany,“ podčiarkol pre náš portál hovorca strany Gabriel Gilányi.

Má sa tak stať v nabližších dňoch.

Samotná Kratochvílová povedala, že sa vyjadrí v utorok. Jej vyjadenie vám hneď poskytneme.

Prieskum MVK

Prvý bol Milan Kňažko s 34,4%, za ním tesne nasledoval Milan Fáčnik s 33 % a tretí bol Ivo Nesrovnal so 17,6 %. Alko sme už spomenuli, za nimi nasledovala Kratochvílová s 7,6 %

Agentúra MVK uskutočnila v dňoch 9. až 14. októbra 2014 reprezen­tatívny prieskum verejnej mienky na vzorke 989 dospelých respondentov s trvalým pobytom v Bratislave. Účastníkov prieskumu vyberali pravdepodobnostným štatistickým výberom prostredníctvom vyškolenej anketárskej siete a oslovení respondenti odpovedali na dotazník v osobnom rozhovore zoči-voči.

Za Tatianu Kratochvílovú sa v prieskume dostal Miroslav Dragun (3,5%), Gabriel Karácsony (1,3%), Peter Čiernik (1,0%), Andrej Palacko (0,7%), Ivan Bielik (0,6%) a Kristína Ulmanová (0,3%).

Účastníci prieskumu odpovedali na štandardnú otázku „Ak by sa voľby primátora Bratislavy konali už dnes, ktorému kandidátovi by ste odovzdali svoj hlas?“

Výsledky sú rozpočítané z odpovedí respondentov, ktorí účasť na voľbách nevylúčili.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM