Nina Táborská Samospráva

Štyri dni po zosuve svahu pri PKO: Obmedzenia a ťažké mechanizmy

Na zúženej ceste na Nábreží Ludvíka Svobodu pred Parkom kultúry sa spomaľuje doprava, veľké kolóny sa ale zatiaľ netvoria. Bolo nutné prijať niekoľko opatrení, aby sa zabránilo ďalším zosuvom. Mesto teraz čaká na geologický posudok.

Ilustračný obrázok k článku Štyri dni po zosuve svahu pri PKO: Obmedzenia a ťažké mechanizmy
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Problém so svahom je v súčasnosti riešený v dvoch líniách. Prvá je v kompetencii mesta a druhá leží v rukách mestskej časti.

Mimoriadna situácia pretrváva aj naďalej. Mestská časť na mieste vykonáva geologický prieskum, na základe ktorého bude navrhnuté riešenie. Hotový by mal byť do konca tohto týždňa.

Ako pre Bratislava24.sk potvrdil riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy, „cesta je bezpečná, znížili sme rýchlosť pre autá a tiež pre električky, aby dochádzalo k minimálnym ochvevom.“

Na mieste zosuvu ťažké mechanizmy dosádzali betónové zábrany, aby sa svah spevnil a nedošlo k ďalším škodám. Tie však zaberajú jeden cestný pruh, a preto sú všetci vodiči nútení prechádzať do jedného. Spomalenie rýchlosti a obmedzenie vo forme zábran na ceste spôsobuje, že doprava je ešte pomalšia.

„Mestská časť musela umiestniť zábrany aj kvôli tomu, že ľudia ignorovali zákaz vjazdu a ohrozovali tak samotný svah,“ dodal Andrassy.

Podľa prvých odhadov by riešenie celej situácie mohlo radnicu vyjsť na približne milión eur.

V nedeľu bola doprava odstavená ako pre osobné automobily, tak aj pre mestskú hromadnú dopravu. Do Karlovej Vsi ani do centra nepremávali električky a ľudia museli úsek od zastávky Lafranconi až po zastávku Chatam Sofér prejsť peši.

Bratislava24.sk bude situáciu mapovať aj naďalej.

Práce na zosunutom svahu pri Parku kultúry pokračujú
4
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM