Tomáš Stupavský Samospráva

Štúrovu ulicu čakajú veľké zmeny! Budú na nej jazdiť električky v oboch smeroch

Konečne sa pohnú vpred stavebné práce aj na Štúrovej ulici. Magistrát mesta Bratislava informoval, že dôležitú električkovú križovatku Štúrova – Jesenského čakajú na jeseň veľké zmeny.

Ilustračný obrázok k článku Štúrovu ulicu čakajú veľké zmeny! Budú na nej jazdiť električky v oboch smeroch
Zdroj: TASR

Uplynul už takmer rok a pol čo došlo k uzavretiu Štúrovej ulice, ktorá sa nachádza v centre Bratislavy. Po celý tento čas sa ľudia pozerali (a stále pozerajú) iba na stavenisko, na ktorom podľa ich slov robotníci pracujú veľmi pomaly. Navyše bola začiatkom júla odstavená električková doprava aj na Jesenského ulici.

Bratislavčania nie sú z toho veľmi nadšení, ale mesto ubezpečuje, že po lete budú obe ulice opäť sprejazdnené. No jedna skôr a druhá neskôr. Každopádne veľkou novinkou bude, že sa nich zmení jazda a smer električiek.

Prečítajte si tiež: Nekonečný príbeh: oprava Štúrovej ulice. Miestni podnikatelia sú už zúfalí + FOTO

Po stavebných úpravách bude môcť električka z Jesenského ulice odbočiť doľava na Kamenné námestie a rovnako aj doprava na Štúrovu ulicu. Ak pôjde električka v smere z Kamenného námestia bude môcť pokračovať na Jesenského ulicu, ale aj rovno na Štúrovu a tak sa cestujúci dostanú z centra cez Starý most priamo do Petržalky.

„Na Štúrovej ulici bude jazdiť električka obojsmerne, v minulosti jazdila iba jednosmerne, od Vajanského nábrežia. Plánovaná obojsmerná premávka po koľajniciach si vyžiadala prebudovanie križovatky Štúrova – Jesenského tak, aby boli možné prejazdy všetkými smermi,“ vysvetlila bratislavská dopravná inžinierka Tatiana Kratochvílová.

Električky na Štúrovej až po dokončení Starého mosta

Práce na križovatke sa začali v júli, čo si vyžiadalo aj odstavenie električkovej dopravy na Jesenského ulici a Vajanského nábreží. Rekonštrukcia potrvá do septembra.

V stavebných prácach bude zahrnuté odstránenie asfaltových a betónových vrstiev vozovky a koľají. Ďalej sa vymení staré trakčné vedenie a zostávajúca časť električkovej trate bude taktiež zrekonštruovaná.

Priamo cez Štúrovu ulicu budú električky jazdiť o niečo neskôr. „Električková doprava na Štúrovej ulici bude spustená, až keď sa dokončia práce na Starom moste,“ povedala pre Bratislava24.sk hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Bratislavská samospráva v roku 2013 začala realizovať jeden zo strategických dopravných projektov, ktorý v sebe zahŕňa okrem iného rekonštrukciu Starého mosta a vybudovanie I. etapy nosného systému mestskej hromadnej dopravy do Petržalky. Výstavba spomínaného električkového triangla v úseku Štúrova – Jesenského je súčasťou prác na tomto projekte.

Prečítajte si tiež: Počas leta nebudú po Jesenského ulici jazdiť električky

Električková križovatka Štúrova - Jesenského
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM