Nina Táborská Samospráva

Štúrova ulica je tesne pred dokončením. Na Šafárikovom námestí pribúdajú netradičné kvetináče, pracuje sa nonstop + FOTO

Na Šafárikovom námestí sa v týchto dňoch pracuje na úprave veľkokapacitných kvetináčov, do ktorých budú vysadené magnólie. Zavlažované budú systémom zachytávania zrážok cez drážky v zemi, ktoré budú prekryté mriežkou tak, aby dažďovú vodu odvádzali priamo ku koreňom.

Ilustračný obrázok k článku Štúrova ulica je tesne pred dokončením. Na Šafárikovom námestí pribúdajú netradičné kvetináče, pracuje sa nonstop + FOTO
Foto: Nina Táborská

Parkový priestor na Šafárikovom námestí sa tak rozšíri aj ďalej k samotnej vozovke smerom k Starému mostu.

Na celom projekte je do polovice decembra potrebné dorobiť viaceré dokončovacie práce. Na petržalskej strane zostáva už len dokončiť napojenie koľají na most a vybaviť zastávky doplnkami ako prístrešky, automaty na lístky a pod. Na moste je zase potrebné dokončiť pokládku koľají a uloženie inžinierskych sietí, výplne zábradlí, osvetlenie.

Na bratislavskej strane sa dokončujú práce na Šafárikovom námestí, pričom spomínaná úprava parku je jednou z nich.

„Stavebné práce ukončíme podľa plánu 15. decembra tohto roku,“ zopakoval primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. Na poslednom kontrolnom dni minulý týždeň tento dátum potvrdili spoločne s generálnym riaditeľom zhotoviteľskej spoločnosti EUROVIA SK Róbertom Šinálym.

Všetky stavebné práce tak budú ukončené do 15.decembra. Po tomto dátume sa už budú odstraňovať iba prípadné vady alebo budú prebiehať práce súvisiace s odstraňovaním technicko-organizačného zabezpečenia stavby.

To sú však už práce, ktoré nemajú vplyv na samotnú stavbu nosného systému. Z celkovej sumy projektu, ktorá je 70 miliónov eur, zostáva uhradiť už len približne 7,3 miliónov.

Prečítajte si tiež:

OBRAZOM: Na výstavbe električkovej trati do Petržalky sa intenzívne pracuje. Stihnú sa práce dokončiť na čas?

OBRAZOM: Čo je nové na petržalskej strane? Takto pokračujú práce na električkovej tra­ti

Štúrova ulica tesne pred dokončením
12
Galéria
Foto: Nina Táborská
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM