Kultúra

Štúdio L+S pozýva divákov na novú komédiu Skaza Titaniku. Herci v nej zahrajú aj lodnú skrutku

Bratislavské Štúdio L+S pozýva divákov na novú komédiu Skaza Titaniku - recesiu s mrazivou pointou a humorom v štýle Monty Python. V komédii Johna Fiskeho, ktorú upravil a aktualizoval Milan Lasica, sa predstavia Sväťo Malachovský a Michal Kubovčík.

Ilustračný obrázok k článku Štúdio L+S pozýva divákov na novú komédiu Skaza Titaniku. Herci v nej zahrajú aj lodnú skrutku
Zdroj: Dnes24.sk

„Je naozaj málo hier, ktoré sú mojím favoritom od začiatku až po koniec. Diváci sa môžu pripraviť na to, že si s nami aj trochu zahrajú. Ale len jemne, decentne. Bude to také milé vťahovanie do hry,“ prezradil o interaktívnom predstavení Sväťo Malachovský.

Obaja herci sa v novinke, ktorú režíroval Karol Vosátko, ukážu nielen v polohe hercov, ale aj artistov, klaunov, hudobníkov a dokonca imitátorov lodnej skrutky.

„Ja mám veľmi rád humor, ktorý má v pozadí tému. Teda nie lacné, schematické vtipy. Skaza Titaniku je inscenácia, na ktorej sa bavíme a potom príde tých päť minút pravdy, keď nás zamrazí. To rezonuje viac, ako keby sme boli celý čas dramatickí,“ poznamenal režisér Vosátko k inscenácii, ktorú chcel Milan Lasica dostať na dosky Štúdia L+S podľa slov jeho výkonného riaditeľa Pavla Danišoviča už dávno.

„No keďže voľba padla na dvoch asi najvyťaženejších slovenských hercov, chvíľu to trvalo. Teraz sa to ale konečne podarilo,“ doplnil.

Premiéra hry sa uskutoční 24. októbra. Scénu predstavenia pripravil Peter Janků, kostýmy Renáta Ormandíková, hudobne na ňom spolupracuje Ľubica Malachovská Čekovská.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM