Jakub Forgács Kultúra

Stredoveké mestečko, Zuzka Smatanová, či ohňostroj... Kultúrne leto v Bratislave odštartuje veľkolepo

Na svoje prídu malí i veľkí Bratislavčania. V areáli bratislavského prírodného kúpaliska Kuchajda otvoria kultúrne leto. Pozrite, čo všetko na vás čaká!

Ilustračný obrázok k článku Stredoveké mestečko, Zuzka Smatanová, či ohňostroj... Kultúrne leto v Bratislave odštartuje veľkolepo
Zdroj: TASR

Návštevníci sa v sobotu 21. júna môžu tešiť na stredovek naživo, speváčku Zuzanu Smatanovú i ohňostroj. „Otvorenie Kultúrneho leta na Kuchajde je už tradične najväčším kultúrno-spoločenským podujatím roka v našej mestskej časti. Program sme opäť zostavili tak, aby si v ňom našiel každý to svoje,“ povedal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Dopoludnie bude patriť hlavne deťom. Od 10:00 na ne budú pri Kuchajde čakať súťaže a rôzne atrakcie ako maľovanie na tvár, kolotoče, rytiersky trenažér či trampolíny. V areáli sa tiež rozloží stredoveké mestečko, kde deti hravou formou spoznajú históriu a tradície. Tie, ktoré absolvujú pripravené stanovištia, budú pasovať za rytierov. Športové súťaže pre nich zase pripravil futbalový ŠK Slovan.

Hlavný program sa začne o 15:00. „Najskôr ukážu svoj talent deti z novomestských základných škôl. Po nich v rámci detskej časti vystúpia speváci Miro Jaroš a Marcela Molnárová, ktorá bude otvorenie kultúrneho leta aj moderovať,“ priblížil program novomestský hovorca Marek Tettinger. Chýbať nebude ani tombola pre deti.

V programe dostanú priestor interpreti rôznych hudobných štýlov. Na svoje si prídu fanúšikovia ľudovej hudby (Jedenástka z Ivanky), latinských rytmov (Latiniko), country (skupina Oukey zahrá pri vatre) a pre priaznivcov funky zase samospráva pripravila vystúpenie kapely Funkiez. Vrcholom má byť vystúpenie speváčky Zuzany Smatanovej. Po zotmení program zavŕši ohňostroj. Vstup na otvorenie kultúrneho leta je bezplatný.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM