Rôzne

Stratili ste niečo v MHD? Poradíme vám, čo robiť

Pri hlave plnej starostí je cesta v MHD ideálnym miestom, kde si zábudlivci „odkladajú“ často dôležité veci, akými sú mobilné telefóny či peňaženky.

Ilustračný obrázok k článku Stratili ste niečo v MHD? Poradíme vám, čo robiť
5
Galéria

Poznáme to všetci. Skorý budíček, príprava detí do školy, náhlenie sa do práce… Večne niečo nestíhame, večne sa za niečím naháňame. Myslíme na desať vecí naraz, snažíme sa všetko si pamätať. Cestou v autobuse mnohí z nás vybavujú pracovné telefonáty alebo sa len jednoducho zamyslíme, zarozprávame a tragédia je na svete: Kde som nechal telefón?!

Futbalové topánky, mobilný telefón, dioptrické okuliare, slúchadlá, hodinky, kľúče, či dokonca peňaženka. Áno, to všetko dokážeme nechať v MHD-čke.

Straty a nálezy

Ak si niečo vo vozidlách MHD zabudnete, nezúfajte, pretože o to ešte nemusíte prísť. Pokiaľ vodiči niečo nájdu, máte vyhraté! „Vodiči na každom obratisku počas prestávky kontrolujú vozidlá a v prípade, že nájdu nejakú zabudnutú vec, odovzdajú ju vo vozovni, prípadne v doplatkovej pokladni na Olejkárskej ulici v sídle Dopravného podniku Bratislava, kde si ju môžu prísť cestujúci vyzdvihnúť,“ povedala hovorkyňa Dopravného podniku Adriana Volfová.

Horšie už je, keď váš zabudnutý telefón či, nedajbože, peňaženku nájde niekto so zlým úmyslom.

Ako postupovať

Keď ste si vedomí, že ste niečo zabudli vo vozidle MHD, DPB odporúča stratu bezodkladne oznámiť telefonicky na 02/5950 5950, kde v úradných hodinách dennodenne riešia zabudnuté predmety v spojoch MHD. V súčinnosti s dispečingom dokážu kontaktovať vodiča, ktorý uskutoční prehliadku vozidla a zistí, či je stratený alebo zabudnutý predmet vo vozidle.

Ak presne popíšete zabudnutý predmet a nie sú pochybnosti o pravdivosti vášho tvrdenia, vodič vám nález vydá. Počítajte však s tým, že má právo vyžiadať si od vás doklad totožnosti na vykonanie zápisu o strate a náleze, ktorý musíte potvrdiť svojím podpisom.

„Dopravný podnik Bratislava zhromažďuje a vydáva straty a nálezy. V deň straty vám nález vydá vodič, do siedmich dní príslušná výpravňa a po siedmich dňoch zamestnanec v doplatkovej pokladni na Olejkárskej ulici,“ uzavrela hovorkyňa.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM