Nina Táborská Kultúra

Strašidelný, tekvicový a lampiónový. Taký bude dušičkový víkend v Bratislavskom kraji

Počas dušičkového víkendu sa budú v okolí Bratislavy konať rozmanité podujatia, pri ktorých sa budete zaručene báť. Do nedele po zotmení si môžete vybrať z ponuky lampiónových sprievodov, hrôzostrašných predstavení aj tekvicových workshopov.

Ilustračný obrázok k článku Strašidelný, tekvicový a lampiónový. Taký bude dušičkový víkend v Bratislavskom kraji
Zdroj: TASR

„Blíži sa Pamiatka zosnulých a do kraja nám prichádza mnoho návštevníkov z iných častí Slovenska a zahraničia. Verím, že všetci šťastne docestujú tam, kam chcú, a že tematická ponuka podujatí počas týchto voľných dní zaujme domácich aj ich hostí,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Všetko to začne v petržalskom Zrkadlovom háji s Októbrovým folklórom v jesennom objatí. Na svoje prídu aj deti, a to v čoraz obľúbenejšom americkom štýle. Tekvice inak ‒ vyrezané či upečené môžete objaviť v sobotu v gazdovskej dedinke Abeland. Na Halloween party v Nemeckom kultúrnom dome mestskej časti Bratislava-Rača, kde na malých účastníkov čaká výroba masiek, tekvicových koláčikov a tanečné vystúpenia, dospelých určite poteší rodičovský kútik.

Obec Veľký Biel spojila sobotňajšiu prehliadku tunajšieho kaštieľa s predstavením Krv jej pristane ‒ scénkami divadelnej skupiny teatro ORLUS. Výťažok z akcie, ktorá čerpá z príbehu o krvavej grófke Alžbete Báthoryovej, putuje na záchranu kaštieľa.

„Zaujímavé budú určite aj ďalšie nočné exkurzie. Malacky prichádzajú s typicky dušičkovou Prehliadkou Starého cintorína a krýpt v Čiernom kláštore, Modra si pre obyvateľov aj návštevníkov pripravila druhý lampiónový sprievod Putovanie za Ľudovítom Štúrom. Aj tento víkend sa v bratislavskom regióne máme na čo tešiť,“ povedal výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism Lukáš Dobrocký.

Pozrite si tiež ďalšie podujatia: Program na tento víkend: Toto si pre vás Bratislava prichystala na najbližšie dva dni

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM