Samospráva

Strana zelených podporila za primátora Bratislavy Milana Kňažka

Strana zelených odporučí v sobotňajších komunálnych voľbách svojim priaznivcom voliť za primátora Bratislavy Milana Kňažka. Oznámil to ústredný tajomník Martin Jóna.

Ilustračný obrázok k článku Strana zelených podporila za primátora Bratislavy Milana Kňažka
Zdroj: TASR

Bratislava dnes z pohľadu strany potrebuje kvalitatívnu zmenu. Medzi kandidátmi na post primátora vidí takého, ktorý ponúka Bratislavčanom, že zoberie na seba zodpovednosť ju uskutočniť.

„Ako nezávislý kandidát a manažér so skúsenosťami v riadení súkromných aj významných verejných inštitúcií dokáže Milan Kňažko priniesť vecné riešenia do riadenia Bratislavy a súčasne je podľa nášho názoru aj zárukou presadzovania filozofie tzv. zelenej politiky,“ uviedol vo vyhlásení strany Jóna.

Kňažko do volieb ide ako občiansky kandidát s podporou strán KDH, SDKÚ-DS, Most-Híd, Sieť, NOVA a teraz aj Strany zelených. Sieť v jeho prospech stiahla kandidátku Tatianu Kratochvílovú, s čím ona nesúhlasila. Kandidatúry na primátora sa vzdal aj aktivista Miroslav Dragun. Svojim sympatizantom odporučil voliť práve Kňažka.

O post primátora Bratislavy zabojuje súčasný primátor Milan Ftáčnik (nezávislý s podporou Smeru), Milan Kňažko (nezávislý s podporou KDH, SDKÚ, Most-Híd, Sieť, NOVA, Strana zelených) a Ivo Nesrovnal (nezávislý, vystúpil z SDKÚ). Ďalšími uchádzačmi sú ekonómka Kristína Ulmanová, umelecký fotograf Andrej Palacko a strojný inžinier Peter Čiernik.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM