Nina Táborská Správy

Stovky ružinovských novorodencov podporila mestká časť finančným príspevkom

Viac ako 630 ružinovských novorodencov v roku 2014 finančne podporila mestská časť Ružinov. Tento rok ešte pred Vianocami sa potešilo aj 380 Novomešťanov, ktorí sa ocitli v hmotnej núdzi, mestská časť Nové Mesto im prerozdelila 14700 eur.

Ilustračný obrázok k článku Stovky ružinovských novorodencov podporila mestká časť finančným príspevkom
Zdroj: TASR

„Do mladých rodín, ktoré majú v Ružinove trvalé bydlisko a narodilo sa im dieťa, sme v tomto roku investovali vyše 44-tisíc eur formou príspevku pri narodení dieťaťa,“ spresnil starosta Ružinova Dušan Pekár.

Výška príspevku na jedno dieťa je pritom 70 eur. Rodičia zároveň mohli využiť aj slávnostné uvítanie novorodencov s fotením v drevenej kolíske.

Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov Miroslava Štrosová.

Ružinov nie je jediná mestská časť, ktorá tento rok finančne prispela rodinám či ľuďom, ktorí to potrebujú.

„Príspevok pred Vianocami dostalo aj 386 Novomešťanov, pričom jeho výška sa pohybuje v rozpätí od 30 do 70 eur. Závisí to od toho, či ide o jednotlivca alebo rodinu,“ vysvetľuje starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Príspevok dostávajú sociálne slabšie rodiny s nezamestnanými rodičmi alebo s nízkymi príjmami, rodiny, ktorým boli deti zverené do starostlivosti a osamelé matky s deťmi či dôchodcovia poberajúci dávky v hmotnej núdzi.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM