Nina Táborská Rôzne

Stovky odborníkov v kardiológii na jednom mieste. V Bratislave sa začína kongres Slovenskej kardiologickej spoločnosti

Stovky odborníkov v kardiológii sa v týchto dňoch stretávajú v hlavnom meste na XIX. kongrese Slovenskej kardiologickej spoločnosti, ktorý sa začína dnes a potrvá do 11. októbra. Nová budova SND bude miestom stretnutia zdravotníkov rôznych špecializácií.

Ilustračný obrázok k článku Stovky odborníkov v kardiológii na jednom mieste. V Bratislave sa začína kongres Slovenskej kardiologickej spoločnosti
Zdroj: Dnes24.sk

Na kongrese sa stretnú kardiológovia, internisti, geriatri, intenzivisti aj praktickí lekári.

„Kongres je predovšetkým zostavený tak, aby bol ‚users friendly‘, teda, aby poskytol maximum reálne využiteľných informácií pre každodennú prax pri nemocničnom lôžku alebo v ambulancii. Aj vďaka nemu liečba slovenských pacientov – kardiakov nezaostáva za štandardom vyspelých krajín,“ informovala prezidentka SKS Iveta Šimková.

Kongres je podľa SKS pre slovenskú kardiologickú komunitu každoročne najdôležitejším odborným vzdelávacím podujatím. Kardiológia je mimoriadne dynamicky sa vyvíjajúci vedný odbor a kardiológ je tak doživotný študent. Každoročne sa uvádza do praxe viacero nových liekov, diagnostických a terapeutických technológií.

Kongres SKS preto poskytuje lekárom príležitosť, ako sa možno oboznámiť s najnovšími poznatkami.

Aj tento rok sa očakáva okolo 1000 registrovaných účastníkov. Účastníci kongresu budú mat možnosť vypočuť si 178 prezentácií v 40 sekciách. Vlani sa podľa organizátorov s veľmi priaznivou odozvou stretol novoorganizovaný „live“ blok ultrazvukovej vyšetrovacej techniky srdca – echokardiografie, ktorý sa bude konať aj na aktuálnom kongrese.

Tento blok je bezprostredným prepojením s praxou.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM