Rôzne

Stovky deviatakov si vyberali budúcu školu

V nákupnom centre v predposledný januárový piatok odprezentoval Bratislavský samosprávny kraj takmer 50 svojich škôl na podujatí Deň župných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Stovky deviatakov si vyberali budúcu školu
4
Galéria

Prezentačné podujatie Deň župných škôl v Avione má za sebou ďalší úspešný ročník. Zároveň na stredných školách stále prebiehajú dni otvorených dverí pre žiakov a ich rodičov.

Desiatky škôl na jednom mieste

„Idea tohto podujatia je jednoduchá. Ľudia veľakrát nemajú čas, často potrebujú vidieť viacero stredných škôl, než sa rozhodnú, čo je pre ich deti správne. To isté platí aj o žiakoch. Preto bratislavská župa už niekoľko rokov pomáha aj takýmto spôsobom, že zhromaždí desiatky škôl na jednom mieste, aby všetci mohli prísť, pozrieť si, prečítať si a dozvedieť sa čo najviac. A aj vďaka tomuto podujatiu vzrastá záujem žiakov o štúdium na odborných školách,“ povedal Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Deň župných škôl v Avione je tradičné podujatie, ktoré organizuje Bratislavský samosprávny kraj. Jeho hlavným cieľom je pomôcť rodičom a najmä budúcim študentom sa rozhodnúť vybrať si správnu školu.

V jeden deň v roku sa tak na jednom mieste stretnú takmer všetky stredné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK. V piatok 20. januára 2017 si žiaci, budúci študenti ako aj rodičia, pozreli prezentácie a zručnosti 47 stredných odborných škôl a gymnázií v pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja

Kultúrny program

K dispozícii boli informačné stánky jednotlivých škôl, na pódiu zase sprievodný program, kde sa striedali informácie o školách, odboroch vzdelávania, možnostiach štúdia a úspechoch škôl s vystúpeniami žiakov a pedagógov. Žiaci si pripravili ukážky hudobných, tanečných a speváckych vystúpení, módnu show, prezentáciu viazania kytíc či športových činností.

Veľký záujem o podujatie Deň župných škôl v Avione aj zo strany základných škôl. Jednotlivé stánky stredných škôl si tak prišli pozrieť žiaci zo 61 základných škôl, bratislavských, mimobratislavských, ale o podujatie prejavili záujem aj základné školy mimo regiónu, napr. zo Šale a Šamorína.

Termín podávania prihlášok na stredné školy s „talentovkami“ je 20. február a na ostatné študijné a učebné odbory je to 10. apríl 2017.

Deň župných škôl v Avione a ponuku župných stredných škôl si prišiel pozrieť aj rektor Univerzity Komenského v Bratislave Karol Mičieta, rektor Slovenskej technickej univerzity v Bratislave Robert Redhammer a aj rektor Ekonomickej univerzity v Bratislave Ferdinand Daňo.

Deň župných škôl v Avione
4
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM