Krimi

Staviate dom? Pozor na zlodejov! Neznámy páchateľ kradne materiál zo stavieb

Bratislavskí policajti vyšetrujú okolnosti prečinu krádeže z priestorov stavieb rodinných domov v hlavnom meste. Neznámemu páchateľovi za to hrozí väzenie až na dva roky. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Miháliková.

Ilustračný obrázok k článku Staviate dom? Pozor na zlodejov! Neznámy páchateľ kradne materiál zo stavieb
Zdroj: Dnes24.sk

V čase od 27. júna do 29. júna neznámy páchateľ najprv v Bratislave na Gorazdovej ulici vošiel na pozemok rozostavaného rodinného domu, odkiaľ odcudzil viacero kusov káblov a gumené predlžovacie káble rôznych rozmerov. „Stavebnej spoločnosti tým spôsobil škodu krádežou vo výške takmer 490 eur,“ spresnila Miháliková.

Na ulici Prokopa Veľkého v hlavnom meste následne nezisteným spôsobom vošiel na pozemok rozostavaného rodinného domu. Odtiaľ odcudzil plastový kufrík pre inštalatérov s obsahom náradia v hodnote približne 1000 eur, plastový kufrík pre elektrikárov s obsahom náradia v hodnote zhruba 700 eur, plastový kufrík pre murárov a obkladačov s náradím v hodnote asi 300 eur.

Prečítajte si tiež: S ukradnutým tričkom chcel ujsť v autobuse MHD. Policajtom však aj tak neunikol

„Taktiež dva kufríky pre pomocné práce s náradím v presne nezistenej hodnote, dve ručné ponorné miešadlá na elektrický pohon s nadstavcami, pákové kliešte na oceľ a približne 140 metrov elektroinštalačného kábla,“ uviedla hovorkyňa. Z miestností na prvom poschodí páchateľ odcudzil tiež 26 chráničiek spolu s 36 kusmi káblov.

Zároveň vystrihal káble v celkovej dĺžke 30 metrov, zo sociálneho zariadenia odcudzil elektrický lanový navijak s pojazdom a elektrický lanový navijak s otočným uchytením. „Stavebnej spoločnosti bola spôsobená škoda krádežou vo výške približne 5-tisíc eur a doposiaľ nezistená škoda znehodnotením stavebných prác a elektroinštalá­cie,“ spresnila Miháliková.

Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže. V prípade preukázania viny hrozí páchateľovi trest odňatia slobody až na dva roky.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM