Samospráva

Starý most: Práce sú aj naďalej zastavené. Vieme dokedy

Práce na pilieroch Starého mosta, prerušené vynúteným pyrotechnickým prieskumom dna Dunaja, obnovia 17. septembra. Primátora hlavného mesta Milana Ftáčnika o tom informoval dodávateľ stavebných prác, spoločnosť Eurovia.

Ilustračný obrázok k článku Starý most: Práce sú aj naďalej zastavené. Vieme dokedy
Zdroj: Dnes24.sk

Ako informoval hovorca mesta Stano Ščepán, dodávateľ stanovil reálny termín znovuzačatia prác na základe časových možností získania potrebných náležitostí, ako je získanie povolení pre práce v koryte Dunaja, zaistenie mechanizmov pre práce vrátane plavidiel a zosúladenie prác subdodávateľov.

„Práce sa začnú búraním piliera č. 3 a následne budú pokračovať v postupnosti podľa schváleného harmonogramu stavby,“ dodal Ščepán.

Mesto zastavilo práce na rekonštrukcii Starého mosta ešte v júni pre možné nevybuchnuté bomby z druhej svetovej vojny. Pyrotechnický prieskum, ktorý si na svoje náklady nechalo urobiť mesto, odhalil pod hladinou Dunaja pri pilieroch Starého mosta štyri podozrivé predmety, pričom jeden z nich má okrúhly tvar a mohla by to byť lodná mína.

Bratislava dostala 20. augusta oficiálne vyjadrenie ministerstva vnútra o opatreniach, pri dodržiavaní ktorých sa môže pracovať na pilieroch mosta. V pondelok 25. augusta požiadalo mesto dodávateľa o čo najskoršie obnovenie prác.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM