Rôzne

Starú hrdzavú lávku na Mlynských Nivách postupne rozoberajú. Na rade je zábradlie

Po odstránení koľajníc, ktoré boli častou príčinou vzniku niekoľkých nehôd, prišla na rad konečne aj lávka pri Autobusovej stanici Mlynské Nivy.

Ilustračný obrázok k článku Starú hrdzavú lávku na Mlynských Nivách postupne rozoberajú. Na rade je zábradlie
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Ukončenie prác na odstránení lávky je naplánované najneskôr do 1. novembra. Lávka je v technicky nevyhovujúcom stave a jej odstránenie súvisí so skvalitňovaním bezprostredného okolia projektov HB Reavis.

Dopravné obmedzenia

Práce sa Bratislavčanov výraznejšie dotknú len v dňoch od 21. októbra do 23. októbra v čase od 22:00 do 6:00 hod., kedy bude ulica Mlynské Nivy úplne uzavretá. Vodičov tiež čaká do 20. októbra čiastočné obmedzenie jazdných pruhov prenosným dopravným značením. Všetky zmeny budú jasne označené dočasným dopravným značením.

Začiatkom leta boli na Mlynských nivách odstránené koľaje, v týchto dňoch odstraňujú aj technicky nevyhovujúcu lávku pri Autobusovej stanici Mlynské Nivy.

„Spoločnosť HB Reavis s prácami začala v minulom týždni, kedy odstránila prístrešky nad trolejovým vedením a oplotila stavenisko. Aktuálne prebieha rozoberanie asfaltových a betónových plôch. Spoločnosť tiež pracuje na demontáži oceľových nosníkov a zábradlia, ktorá potrvá do 20. októbra a bude ju sprevádzať čiastočné obmedzenie jazdných pruhov prenosným dopravným značením,“ informovala PR & Marketing Manager spoločnosti Martina Jamrichová.

Demontáž schodiska

Ako ďalej uviedla, v dňoch od 21. októbra do 23. októbra, počas nočnej uzávery ulice Mlynské Nivy, bude spoločnosť demontovať dva hlavné nosníky. V piatok sa tiež začalo pracovať na demontáži schodiska a lávky smerom od autobusovej stanice (14. októbra – 1. novembra).

Nasledovať bude demontáž schodiska a lávky od projektu Twin City (23. októbra – 1. novembra). V tomto termíne bude čiastočne obmedzený jazdný pruh v smere Karadžičova – Košická.

Nebezpečné koľajisko pri autobusovej stanici
15
Galéria
Zdroj: Bratislava YIMBY
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM