Samospráva

Starostovi Starého Mesta Števčíkovi prekáža, že Rosová podpisovala zmluvy aj po voľbách

Novému starostovi bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Radoslavovi Števčíkovi prekáža, že bývala starostka Tatiana Rosová nerešpektovala jeho výzvu a po voľbách podpisovala zmluvy.

Ilustračný obrázok k článku Starostovi Starého Mesta Števčíkovi prekáža, že Rosová podpisovala zmluvy aj po voľbách
Zdroj: TASR

Na dnešnom ustanovujúcom staromestskom zastupiteľstve vyhlásil, že Rosová v posledný deň v úrade, 12. decembra, podpísala zmluvu vo výške takmer 250-tisíc eur.

„Ja som pani Rosovú slušne a včas požiadal, aby nepodpisovala žiadne zmluvy a záväzky, ktoré by mohli spôsobiť v budúcnosti mestskej časti škody,“ povedal Števčík. Podľa neho podpísaná zmluva vo výške takmer 250-tisíc eur, ktorá rieši revitalizáciu prostredia vo vnútrobloku ulíc Žilinská, Šancová, Björnsonova a Povraznícka, nie je krytá v rozpočte na budúci rok. „Nemôžem podpisovať záväzky, keď to nie je rozpočtovo kryté,“ podotkol starosta.

Rosová však tvrdí, že zmluva, ktorú podpísala, bola výsledkom štvorročného snaženia veľkej komunity vnútrobloku Slávia a miestne zastupiteľstvo to schválilo v minulom roku. Podľa jej slov projekt sa doteraz nemohol zrealizovať kvôli jeho zložitosti a administratívnym ťažkostiam.

„Tento projekt je odkomunikovaný so širokou verejnosťou, hovorím teraz naozaj o stovkách ľudí, ktorí žijú vo vnútrobloku Slávia, ktorí sa vlastnými silami snažili kultivovať toto prostredie,“ uviedla Rosová.

Na tomto mieste sa podľa nej schádzajú bezdomovci a parkujú ľudia zo širokého okolia a jej cieľom a občanov to bolo zmeniť. Rosová si myslí, že sa revitalizáciou podarí vytvoriť kultúrne prostredie za cenu, ktorá je o 110-tisíc eur nižšia, ako sa predpokladalo.

V elektronickej súťaži podľa nej zvíťazila firma, ktorá nie je s nikým spájaná. „Určite sa nehanbím, že som splnila sľub obyvateľom tejto časti Starého Mesta. Hrozilo totiž, že nové zastupiteľstvo tento príbeh ukončí,“ dodala.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM