Maros Palesch Rôzne

Starostka Rosová si zníži plat o takmer 1200 eur

Starostka Starého Mesta Táňa Rosová si na zajtrajšom rokovaní miestneho zastupiteľstva zníži pohyblivú zložku svojho platu o 50 %. Rozhodla sa tak najmä na základe oboznámenia sa s finančnou situáciou na úrade, ktorá je podstatne horšia, ako deklarov

„Zistili sme, že musíme šetriť vo všetkých položkách rozpočtu, pretože nám hrozí vysoký deficit. A šetriť by mal začať každý v prvom rade od seba,“ povedala starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová.

O výške pohyblivej zložky platu starostov rozhodujú poslanci miestneho zastupiteľstva. Doteraz bola jej výška 2390 eur, po novom to bude 1195 eur. Celkový plat starostky Táni Rosovej bude po znížení 3585 eur.

Predchodca starostky Andrej Petrek poberal v poslednom roku svojho pôsobenia 62 %-né navýšenie pohyblivej zložky platu. Počas výkonu svojej funkcie dostal bývalý starostka Andrej Petrek aj odmeny vo výške takmer 52-tisíc eur. Rosová sa narozdiel od neho odmien dopredu vzdala.

O znížení platov a odmien primátorov a starostov momentálne rokujú aj poslanci Národnej rady SR, pre zablokovanie parlamentu poslancami strany Most-Híd sa však tento bod presunul na marcovú schôdzu.

„Chcem predísť špekuláciám a bez ohľadu na výsledok z parlamentu si znížim plat už na zajtrajšom zastupiteľstve,“ dodala Rosová.

Zdroj: MČ Bratislava – Staré mesto, Tomáš Halán

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM