Správy

Starostka napísala Ficovi: Bratislavčanom hrozia vysoké poplatky za teplo

Starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová žiada premiéra, aby ochránil Bratislavčanov pred vysokými cenami za teplo a teplú vodu.

Ilustračný obrázok k článku Starostka napísala Ficovi: Bratislavčanom hrozia vysoké poplatky za teplo
Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Bratislavské domácnosti, základné a materské školy, ale aj nemocnice treba ochrániť pred vysokými cenami za teplo a teplú užitkovú vodu. Upozorňuje na to starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. Dôvodom je fixný poplatok za teplo, ktorý stúpne o 43,5 percenta. Odsúhlasil to Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO).

„Fixný poplatok, ktorý platia všetky domácnosti, ale napríklad aj školy, sa v plnej miere prejaví až pri vyúčtovaní za rok 2017, teda v prvej polovici roka 2018. Verejnosť dodnes nemá o tom informácie. Je potrebné, aby sme chránili nielen najzraniteľnejších odberateľov, ale aj rozpočty miest, obcí a mestských častí. V konečnom dôsledku sa na tieto platby aj tak skladá každý z nás,“ upozorňuje starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Kto na to najviac doplatí

V liste premiéra Roberta Fica informuje, že väčšina domácností a verejných inštitúcií v Bratislave je pripojená na centrálny odber tepla a teplej vody. Týka sa to predovšetkým Karlovej Vsi, Dúbravky, Ružinova, Nového Mesta a Starého Mesta.

Dodávateľom je Bratislavská teplárenská. ÚRSO pre ňu vydal rozhodnutie, v ktorom schvaľuje od 1. januára 2017 do 31. decembra 2021 variabilnú a fixnú zložku maximálnej ceny tepla. Hoci variabilná klesla oproti roku 2016 o 25,5 p­ercent, fixná sa zvýšila o 43,5 percent.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM