Tomáš Stupavský Rôzne

Starosta Starého Mesta dnes otvorí Jarné Kapitulské dvory

V bratislavskom Starom Meste dnes o 10.00 h otvoria Jarné Kapitulské dvory. Podujatia sa budú odohrávať v lokalite Kapitulskej ulice, Baxovej veže, Dome Albrechtovcov, Dome Čárskych, Katedrále sv. Martina a v otvorených dvoroch cirkevných organizácií aj v súkromných dvoroch.

Ilustračný obrázok k článku Starosta Starého Mesta dnes otvorí Jarné Kapitulské dvory
Zdroj: TASR

Trhy otvorí starosta Starého Mesta Radoslav Števčík spolu s Občianskym združením Oživenie Kapitulskej ulice.

„Okrem kultúrneho programu si návštevníci trhov môžu vypočuť prednášku o histórii Kapitulskej ulice s unikátnou prezentáciou databázy Pamäť Bratislavy,“ uviedla Nora Remiarová zo staromestského miestneho úradu. Súčasťou programu budú aj detské dielničky, návštevníci takisto môžu absolvovať jazdu Prešporáčikom.

„Zároveň bude prvýkrát vystavený model sošky sv. Floriána – patróna hasičov,“ informovala Remiarová. Kamenná soška sv. Floriána bola do 80. rokov minulého storočia umiestnená na portáli nad hornou Prepoštskou uličkou. Rovnaká soška je aj súčasťou hlavného oltára v Katedrále sv. Martina.

Na podporu činnosti OZ Oživenie Kapitulskej ulice a na obnovu Domu Albrechtovcov sa dnes o 18.00 h uskutoční aj charitatívny koncert Bratislavského chlapčenského zboru v Katedrále sv. Martina.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM