Rôzne Rôzne

Staromestský garážový výpredaj prevetrá skrine celebrít i politikov a podporí týrané deti

Z nenápadného susedského podujatia sa za dva roky stala populárna akcia, ktorá spojila známe osobnosti v Horskom parku.

Ilustračný obrázok k článku Staromestský garážový výpredaj prevetrá skrine celebrít i politikov a podporí týrané deti
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 21. mája sa bude konať 4. Staromestský garážový výpredaj. Podujatie, ktoré začalo nenápadne a nevinne pred dvomi rokmi sa po tretej realizácii kvôli obrovskému záujmu musí presunúť do väčších priestorov, keďže jeho decembrová edícia spôsobila dopravný kolaps. Dnes si akcia našla svojich priaznivcov a prispievateľov nielen v Bratislave, ale aj po celom Slovensku.

Princíp Staromestkého garážového výpredaja spočíva v tom, že známe osobnosti venujú značkové oblečenie, ktoré sa dvakrát do roka predáva za zlomkové ceny. Výťažok z podujatia je vždy venovaný na charitatívny účel.

V minulosti to bolo OZ Prima a prevencia FAS syndrómu u tehotných žien, Nadácia Šťastné srdcia, alebo mamičku z krízového centra s bábätkom, ktorá sa po neľahkej minulosti snažila uplatniť v živote. Tentokrát je akcia venovaná ôsmim týraným deťom z Cífera.

„Po zverejnení výzvy na podporu týchto detí bola dojatá obetavosťou a odhodlaním ľudí z celého Slovenska, ktorí písali, volali, posielali veci na oblečenie alebo školské potreby a hračky,“ uviedla organizátorka akcie Miriam Šramová. Dokonca sa ozval aquapark, že by radi deťom spríjemnili prázdniny a venovali im pobyt v aquaparku aj s občerstvením.

Bazár vo Funuse

Už 21. mája si budú môcť nákupov-chtiví priaznivci v kultovej záhradnej reštaurácii FUNUS v Horskom parku v Bratislave kúpiť značkové oblečenie svetových dizajnérov za symbolické ceny a zároveň prispieť na dobrú vec.

V minulosti to boli napríklad raper Kali, speváci Ricco & Klaudia, podnikateľky Simona Bubánová, Monika Céreová, majiteľ gastro skupiny Benčik Culinary Group Pavol Benčík s manželkou Miriam Benčíkovou, módna návrhárka Renáta Kliská, marketingová riaditeľka Eurovea Oľga Hammer Duráková, manažérka módnej značky Zagh v Prahe Kristiana Ghiuri, couchka a mediátorka Zora Inka Grohoľová, majiteľka Cora Clinic Simona Stískalová, majiteľka Hotela Biela Labuť Renáta Kelemenová, manažérka chovu loveckých sokolov pre kráľovskú rodinu v UAE Jana Pokusová, motokrosista a majster Európy Štefan Svitko, módni návrhári Richard Rozbora, Róbert Vrzala, partner PWC Alex Šrank a mnohí ďalší.

Tentokrát sa pridala aj bývala podpredsedníčka parlamentu Renáta Zmajkovičová, ktorá akciu podporila viacerými luxusnými kusmi zo svojho šatníka, ďalej Fitcentrum W.M. Rača, podnikateľky Darina Šimková, Henrieta Hochmannová, advokátka Daniela Hubinská, podnikateľ Igor Hurčík a mnohí ďaľší. Známy slovenský výrobca tenisiek z Partizánskeho je partnerom podujatia od jeho začiatku.

„Akcia nielen pomáha tým, ktorí to potrebujú a hľadajú pomocnú ruku, ale zároveň upevňuje medziľudské a susedské vzťahy v dnešnej uponáhľanej dobe, keď mnohí z nás ani nepoznajú svojich susedov a nevnímajú svet za svojim plotom,“ priblížila Mimi Šrámová.

Staromestský garážový výpredaj spája aj miestnych malých podnikateľov z gastrosegmentu, ako napríklad výrobcov džemov a zaváranín, pekárne, vinotéky alebo vegetariánske a raw reštaurácie.

Čítajte aj: Netradičný garážový výpredaj už tretíkrát úspešne prevetral skrine známych osobností

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM