Jakub Haršany Samospráva

Staré za nové. V Rači vymieňali poškodené lavičky

V bratislavskej mestskej časti Rača bolo ešte donedávna na viacerých miestach niekoľko poškodených lavičiek. Tie sú v súčasnosti už minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Staré za nové. V Rači vymieňali poškodené lavičky
Zdroj: Dnes24.sk

Rača začiatkom augusta pokračovala v ďalšej fáze opráv lavičiek. Ešte na jar ich mestská časť opravila a repasovala 19. „V rámci opráv a repasovania lavičiek ich bolo tento rok opravených a repasových celkovo 60,“ informovala nás hovorkyňa Rače Eva Miklánková.

Lavičky sa opravovali na viacerých miestach v rámci celej Rače, Krasňan a Východného. „Prioritne sa opravovali tie, ktoré boli v dezolátnom alebo veľmi poškodenom stave,“ dodala Miklánková.

Podnety prišli aj od občanov

Na dezolátny stav lavičiek upozorňovali predovšetkým občania. Podľa hovorkyne vznikol zoznam lavičiek, ktoré sa opravovali, na základe osobnej obhliadky zamestnancov oddelenia životného prostredia, ale veľká časť podnetov prišla aj od občanov.

Okrem opráv lavičiek sa v Rači robili aj ďalšie úpravy. Opravili sa niektoré výtlky na cestách, a taktiež osadili nové odpadkové koše s popolníkmi vo vrchnej časti. „Ďalšie opravy budú prebiehať v ďalšom kole opráv, pravdepodobne ešte tento rok,“ prezradila na záver Miklánková.

Čítajte aj: Bratislavské cesty dostávajú nový povrch a vodičov opäť čakajú obmedzenia

Nové lavičky v Rači
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Rača
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM