Andrea Mesarčíková Rôzne

Staré Mesto začne vo štvrtok vydávať nové parkovacie karty

Miestny úrad Bratislava-Staré Mesto začne vo štvrtok 1. júla vydávať parkovacie karty, ktoré budú platiť na cestách III. a IV. triedy spravovaných touto mestskou časťou v troch nových parkovacích oblastiach.

V prvej oblasti, ktorej hranice tvoria Námestie slobody, Kollárovo námestie, ulice Mickiewiczova, 29. augusta, Poľná, Karadžičova a Legionárska, osádzajú dopravné značenie. Na nový parkovací režim je pripravených 17 ulíc tejto oblasti. Dá sa teda očakávať, že o parkovacie karty budú mať záujem najmä obyvatelia tejto lokality v centre mesta.
„Požiadať o karty môžu všetci občania prihlásení na trvalý pobyt v Starom Meste, ak splnia stanovené podmienky,“ uviedla pre TASR hovorkyňa mestskej časti Alena Kopřivová.
Podľa nej nový režim v prvej parkovacej oblasti bude nabiehať postupne v júli a auguste, preto nie je potrebné mať parkovaciu kartu ihneď. Státie záujemcov na jej vydanie je zbytočné a obávať sa netreba ani odtiahnutia auta, ktoré nebude mať túto kartu za sklom. To príde na rad najskôr v septembri. Mestská polícia bude dovtedy vodičov bez karty upozorňovať na potrebu jej vybavenia. Tých, ktorí na jej vydanie nemajú nárok, upozorní na ich neoprávnené státie na vyznačenom boxe pre držiteľov karty.
„Samospráva súčasne upozorňuje, že parkovacie boxy v prvej parkovacej oblasti nie sú spoplatnené,“ dodáva Kopřivová. Ak teda bude od vodičov niekto pýtať peniaze za parkovanie, ako sa to stalo pred pár dňami na Sasinkovej ulici, treba to odmietnuť a zavolať Mestskú políciu na telefónnych číslach 5296 2220 alebo 5924 6400.
Záujemca o vydanie karty musí vyplniť žiadosť. Tá je na internetovej stránke www.staremesto.sk aj na Pracovisku prvého kontaktu Miestneho úradu na Vajanského nábreží č.3.

Zdroj TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM