Samospráva

Staré Mesto začalo upravovať živé ploty a pustí sa aj do orezov stromov

Letná údržba zelene v bratislavskom Starom Meste sa v súčasnosti zameriava na orezy stromov v areáloch materských škôl a na verejných priestranstvách. Mestská časť už začala aj s úpravou živých plotov.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto začalo upravovať živé ploty a pustí sa aj do orezov stromov
Zdroj: Dnes24.sk

„Po úprave zelených plôch na Šafárikovom námestí sa budú vykonávať orezy stromov v materské školách na uliciach Tabaková, Kuzmányho, Šulekova a Grösslingova,“ informoval starosta Starého Mesta Radoslav Števčík. Pripomenul v tejto súvislosti, že začiatkom roka po preverení stavu drevín vo všetkých školských areáloch už mestská časť nechala vyrúbať tie stromy, ktoré predstavovali riziko pre zdravie a život školákov.

Števčík avizoval, že úpravy sa dotknú aj stromoradia na Palackého ulici, kde počas zimy došlo k vyvráteniu mohutného stromu, údržba bude zameraná aj na živé ploty. „S ich úpravou začíname v týchto dňoch, živé ploty už boli ostrihané vo vnútrobloku na Justičnej a Poľskej ulici, pri schodoch Nad lomom a v najbližších dňoch budú nasledovať ulice Tabaková a Záhrebská,“ spresnil staromestský starosta.

Mestská časť má aj nového dodávateľa lesníckych prác, ktorého vybrala prostredníctvom elektronického trhoviska. Do konca roka bude tieto práce v objeme za 66 499 eur vrátane DPH vykonávať spoločnosť RAKI, s.r.o., Bratislava.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM