Správy Samospráva

Staré Mesto vyrúbe stromy na Palackého. Ulicu na tri dni čiastočne uzavrú

Tento týždeň sa na Palackého ulici v Starom Meste začne s obnovou uličného stromoradia. To súčasné je podľa odborníkov v kritickom stave.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto vyrúbe stromy na Palackého. Ulicu na tri dni čiastočne uzavrú
9
Galéria

Staré Mesto obnoví stromoradie na Palackého ulici. Okrem výmeny starých a nebezpečných stromov plánuje aj rozšíriť existujúci chodník, čím sa zároveň zúži vozovka.

Choré stromy nahradia nové

„V súčasnosti je na ulici stromoradie z brestovcov, ktorých stav je podľa dendrologického posudku zlý až kritický. Viaceré stromy sú vážne poškodené, pri niektorých hrozí bezprostredné riziko zlomu alebo vývratu, tak ako pred rokom, keď jeden zo stromov padol na zaparkované auto,“ uvádza Staré Mesto na svojom facebookovom profile.

Celkovo bude vymenených 16 kusov starých, chorých alebo poškodených stromov, ktoré nahradia nové jarabiny. Na ulici vznikne zelený pás, do ktorého vysadia jarabiny s obvodom kmeňa približne 40 centimetrov. Stromoradie rovnakého druhu je už v prvej časti Palackého ulice pred školou Matky Alexie.

Dopravné obmedzenia

Obnova stromoradia by mala začať 23. marca a z dôvodu prác vzniknú na Palackého ulici menšie obmedzenia. Mestská časť upozorňuje, že ulica bude tri dni čiastočne uzavretá a prejazdná bude smerom na Mostovú ulicu.

Podľa informácií Starého Mesta by práce mali trvať približne päť týždňov.

Stromoradie na Palackého ulici
9
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM