Maros Palesch Rôzne

Staré Mesto si posvietilo na fajčiarov a psíčkarov

BRATISLAVA - STARÉ MESTO, 22.07.2011. Mestská časť Bratislava-Staré Mesto zintenzívnila za prvý polrok 2011 kontroly majiteľov psov, fajčiarov na zastávkach MHD a verejných priestranstvách a prevádzkovateľov zariadení, ako dodržiavajú ohlásené závere

Staré Mesto najviac zintenzívnilo kontroly fajčiarov na zastávkach mestskej hromadnej dopravy. Podľa zákona je fajčenie na týchto miestach zakázané do štyroch metrov od označenia. Za prvý polrok dostalo pokutu 144 fajčiarov. Na porovnanie, za celý minulý rok ich bolo iba 12.

„Dodržiavanie čistoty a verejného poriadku je jednou z mojich hlavných priorít. Fajčiari znečisťujú verejné priestranstvá odhadzovaním cigaretových ohorkov a čistenie nás stojí nemalé finančné prostriedky. Tie by sme mohli pritom použiť napríklad na údržbu zelene alebo revitalizáciu zanedbaných častí Starého Mesta,“ povedala starostka mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Táňa Rosová.

Staromestská samospráva si posvietila aj na majiteľov psov. Kým v minulosti sa kontroly robili náhodne, od marca tohto roku zabezpečujú zamestnanci úradu v spolupráci s mestskou políciou kontroly každý mesiac. Za prvý polrok uložili sankciu 251 majiteľom psov, pričom za celý minulý rok bolo za neplnenie zákonných povinností pokutovaných 184 majiteľov psov.

„Najviac pokút dostali majitelia za to, že nechala psa voľne pobehovať a to na miestach, kde voľný výbeh nie je dovolený. Pokuty dostali aj majitelia, ktorí nemali psa zaregistrovaného alebo po svojom psovi neupratali exkramenty,“ dodala starostka Rosová.

Staromestká samospráva sa zamerala aj na kontrolu záverečných hodín. Príslušníci mestskej polície riešili za prvý polrok 453 porušení. Za celý minulý rok zistili mestskí policajti 298 priestupkov. Okrem kontroly majiteľov psov a zariadení sa mestskí policajti zamerali aj na kontrolu pitia alkoholu mladistvými a maloletými a na obťažovanie ľudí.

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš HALÁN

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM