Nina Táborská Samospráva

Staré Mesto sa zameralo na smetné koše. Staré chce nahrádzať väčšími a odolnými voči požiaru i vandalom

Bratislavské Staré Mesto plánuje osadiť v uliciach smetné koše, ktoré majú väčší objem ako súčasné a sú navyše aj odolné voči požiaru i vandalom. Samospráva si od toho sľubuje čistejšie ulice v centre hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto sa zameralo na smetné koše. Staré chce nahrádzať väčšími a odolnými voči požiaru i vandalom
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Staromestský starosta Radoslav Števčík uviedol, že chcú pokračovať v pozitívnom príklade z Obchodnej ulice, kde sa mestská časť spolu s magistrátom hlavného mesta a miestnymi aktivistami snaží revitalizovať obchodnú tepnu a jej okolie.

„Umiestnili sme tam sedem nových väčších smetných košov a približne dva týždne po osadení sami obyvatelia a prevádzkari obchodov na tejto ulici uznali, že prostredie je oveľa čistejšie,“ povedal Števčík.

Dodal, že zmena je nevyhnutná aj preto, že malé smetné koše, ktoré boli osádzané pred niekoľkými desaťročiami, už nezodpovedajú veľkosti odpadových obalov, ktoré v súčasnosti vyprodukujú napríklad gastroprevádzky.

Mestská časť nové koše na odpad získa prostredníctvom verejného obstarávania. „Dúfame, že občania a návštevníci mesta ich budú mať k dispozícii už na jeseň,“ informovala hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková.

Prečítajte si tiež: V niektorých podnikoch si už do rána možno neposedíte. Staré mesto chce zmeniť otváracie doby prevádzok na svojom území

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM