Tomáš Stupavský Rôzne

Staré Mesto sa dohodlo s kávičkármi! Pozrite sa, kde všade si v uliciach centra kúpite svoju dávku kofeínu

Dobrá správa pre všetkých milovníkov kávy. Pouliční predajcovia tohto osviežujúceho nápoja sa opäť vrátia do ulíc Starého Mesta. Dnes došlo k oficiálnej dohode medzi mestskými úradníkmi a obchodníkmi s pojazdnými kaviarničkami.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto sa dohodlo s kávičkármi! Pozrite sa, kde všade si v uliciach centra kúpite svoju dávku kofeínu
Zdroj: Dnes24.sk

Na mestskom úrade Staré Mesto dnes došlo k dôležitej dohode, ktorá opäť vráti predaj kávy do ulíc. Na stretnutí, na ktorom sa zúčastnili zástupcovia mestskej časti a ôsmi predajcovia káv, došlo ku kompromisu a k následnému spísaniu zmluvy.

„Dnes sa zástupcovia úradu stretli s ôsmimi podnikateľmi, ktorí majú záujem predávať kávu v uliciach Starého Mesta. Za pol hodinu došlo k dohode. S piatimi subjektmi je už všetko doriešené. Traja predajcovia si dali ešte pár dní na premyslenie, či sa im pozdáva ich predajná plocha,“ povedala pre Bratislava24.sk hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková.

Ako ďalej Gubková uviedla podnikateľom boli ponúknuté konkrétne priestory a bolo už na nich, aby sa medzi sebou dohodli na ich prerozdelení.

Čaká sa na podpis

„Je pravda, že došlo k oficiálnej dohode, ale aby sme mohli začať oficiálne predávať, potrebujeme získať rozhodnutie podpísane pánom Števčíkom,“ uviedol pre Bratislava24.sk Martin Králik majiteľ Pána Králička.

Jeho pojazdná kaviareň bude podľa nového plánu sídliť na Poštovej ulici a Kollárovom námestí. Na fotografii je možné vidieť, kde budú predávať aj ďalší štyria predajcovia. Priestory, ktoré sú označené zeleným krúžkom, sú zatiaľ voľné pre ostatných troch obchodníkov.

Kedy sa teda môžu pojazdné kaviarničky vrátiť späť do ulíc? Nikto zatiaľ nechcel uviesť konkrétny dátum, všetko bude závisieť od nového starostu, ktorý musí dohody podpísať.

O problematike pouličného predaja kávy v Starom Meste sme informovali ako prví a ihneď sa ohľadom tejto témy rozvírila búrlivá diskusia. Ako prebiehal celý proces získavania povolenia na ambulantný predaj a akými problémami si museli kávičkári prejsť, sa dočítate tu.

Zdroj foto: Facebook Staré Mesto

Mobilný predaj kávy
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM