Tomáš Stupavský Samospráva

Staré Mesto premaľovalo priechod pre chodcov načierno, bol nelegálny

Pred bratislavským Gymnáziom na Grösslingovej ulici vznikol asi pred týždňom priechod pre chodcov. Končil však uprostred cesty a aby sa chodci dostali na chodník, museli obísť zaparkované autá.

Ilustračný obrázok k článku Staré Mesto premaľovalo priechod pre chodcov načierno, bol nelegálny
Zdroj: Dnes24.sk

Mestská časť Staré Mesto tvrdí, že bol nelegálny a kto ho tam namaľoval, nevie. Zo zebry tam preto dnes ostali už len čierne pruhy, samospráva priechod premaľovala.

„Vzhľadom na to, že priechod je priamo pred východom zo školy, kde je zvýšený pohyb detí, sme ho uvítali s veľkou radosťou,“ napísala samospráve jedna z učiteliek gymnázia, keď zbadala, ako priechod zamaľovávajú načierno.

„Komu prospejú tie dve hodiny zbytočnej roboty, prípadne čo je také problematické na priechode pre chodcov pred školou, okrem jedného parkovacieho miesta, ktoré chúďatko parkovacia firma nedostane zaplatené? Prípadne koľko detí zrazených mimo priechodu pre chodcov je potrebné na zlegalizovanie priechodu pred školou?“ pýtala sa.

Hovorkyňa Starého Mesta Nora Gubková ale vysvetlila, že priechod namaľovala neznáma osoba, bez akéhokoľvek projektu a bez povolenia miestneho úradu. „Vzhľadom na túto skutočnosť musela mestská časť nekompletný biely náter zlikvidovať, aby nebol bezpečnostným rizikom pre chodcov,“ uviedla Gubková.

Gubková pripomenula, že priechod bol nedokončený, prechádzal cez parkovacie miesta, v ceste k chodníku mu stálo aj zábradlie a chýbala tiež zvislá dopravná značka, ktorá by naň upozornila. „Ak by sa tam niekomu niečo stalo, bola by to naša zodpovednosť, keďže je to mestskočastná komunikácia,“ zdôraznila hovorkyňa s tým, že priechody umiestňuje na svoje komunikácie mestská časť so súhlasom Krajského dopravného inšpektorátu.

Pred školu by sa mal ale v budúcnosti priechod vrátiť. Podľa Gubkovej má totiž mestská časť pripravený projekt, ktorý zohľadní požiadavky blízkeho gymnázia i platné dopravné predpisy, vrátane zvislých označení pred priechodom. Dnes ale čaká na hlavné mesto. Ulica je totiž pre prestavbu Štúrovej ulice dočasne zdvojsmernená. „Projekt sa bude realizovať po jej uvedení do pôvodného režimu,“ dodala.

Prečítajte si tiež: Extrémne úzky. Taký je nový cyklopruh, ktorý pribudol v Bratislave

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM